ГОРАН ШАРИЋ: Зашто је ЈУГОСЛАВИЈА морала умрети? Kо је био СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ? (ВИДЕО)

GORAN ŠARIĆ: Zašto je JUGOSLAVIJA morala umreti? Ko je bio SLOBODAN MILOŠEVIĆ? (VIDEO)

15 jula 2021

Hrvatski istoričar i teolog, Goran Šarić, u emisiji „DREVNI TRAGOVI“ na televiziji RAS sa gostom Milinkom Isakovićem, otkrio je zašto je Jugoslavija morala biti srušena i ko je bio Slobodan Milošević.

(Intermagazin)

KOMENTARI8 komentara

 1. Dule says:

  Poceo sam da slusam i kad poce da su Srbi maltene idejni tvorci Yu, ugasih. Cudim se Vama Gorane da ga ne zaustaviste nego prica svasta. Cekam sledecu emisiju. Ovu preskacem.

 2. Srbija cveta says:

  Jugoslavija bi umrla bez obzira na Miloševića jer je to bilo odložena američka fascikla sa tim zahtevom, američki predsednik Nikson je obećao Titu da će uništiti Jugoslaviju samo zato što je Tito vešto izvojevao američke kredite a nije ih vratio, pokušao je izvozom jugo-florida ali taj auto su samo ismejavali u americi. Prevarante ne možeš prevariti jer ko sa đavolom tikve sadi ostaće i bez rođene tikve. Još jedan razlog koji je verovatno i važniji jeste taj da je Jugoslavija sa Titom osnivač tada najvećeg i najačeg svetskog bloka Bloga Nesvrstanih zemalja. Jugoslavija zapravo nije bila komunistička već je težila socijalizmu i zvala se Socijalističa Federativna Republika Jugoslavija. Prva Jugoslavija je bila Kraljevina, i nju nisu osnovali Srbi već su srpskom kralju sami oduševljeno prišli Hrvati i Slovenci jer su smatrali da je to prirodan i dobar potez za njih.

  • jovan says:

   Naravno da Milosevic nema nikakve veze sa raspadom Yugoslavije, niti sa ratovima protiv Srba od 1914 do danas, to je samo deo propagandne lazi kojom se pokrivaju Zlocinacki Planovi i Ratovi protiv SRPSKOG NATODA! E sad ima glupaka koji veruju u tu propagandnu laz, iako, da imaju 2g mozga, znali bi na osnovu cinjenica da je Milosevic prihvatao sve moguce mirovne sporazume samo da ostane jer tako i Srbi ostaju u svojoj zemlji koja se zvala (glupo) Jugoslavija. Na zalost Tudjman, Izetbegovic, Arnauti, traze rat i uz pomoc Nemaca, Engleza, USA, vrse etnicko ciscenje sa hiljadugodisnjih ognjista i vrse genocid nad Srbima! Kako mi ne kaznjavamo izdajnike, saradnike Natofasista, oni vrse propagandnu laz u korist Zapadnih pljackaskih hordi od 80-ih, a 5.oktobra 2000. bidu i postavljeni za vlast od strane Natofasista, i nastavljaju da sire laz o "genocidu u srebrenici", vojnike muslimanske koji su cinili ljudizderstva proglasavaju za "zrtve" "Milosevicevog rezima", koji je bajdvej bio milion puta slobodoumniji i demokratskiji od Natookupatorskog koji zabranjuje ljudima da misle i govore, da iznose istinu, vec kaznjavaju istinu a propagiraju laz. Takodje nije srpski narod osnovaoo Jugoslaviju vec je Kralj Aleksandar i kamarila oko njega po naredjenju lazljivih Zapadnjaka, UKONUO KRALJEVINU SRBIJU, i vlast predao u ruke Hrvatima i Slovencima, koji su "kukavicja jaja" Vatikana i Zapada. Pa je kasnije knez Pavle po istom principu stvorio "tisucletnji san" drzavu-banobini Hrvatsku! E tek kada je Milosevic pitao zasto je se Srbija zove "uzaS", i da to tako nije normalno stanje-krenula je satanizacija i ubistvo Milosevica, i ubijanje svih Srba koji su se odupirali Zapadnoj kolonijalnoj okupaciji koja neprekidno ISCRPLJUJUCE ZA SRPSKI NAROD traje od 1914, do danas. Tito kao covek postavljen od Zapada(Engleza i Vatikana), po planu Zapada osnova "pokret nesvrstanih" kako ne bi bivse kolonije pljackasa Zapada prisle Rusiji i Istoku, i Zapad je davao"omcu oko vrata" i Jugoslaviji, davajuci skupe kredite koji su deo njihove strategije- Zapad nikada nista NE DAJE, Zapad samo uzima, pljacka, otima. Tako da ponavljati Zapadnnu propagandu, koju cine dobro placena gamad, koju su zapadni stratezi dobro rasporedili, u politici, novinarstvu, tzv.kulturi, univerzitetu, ekonomiji, pravosudju, vojsci i policiji, i koja samo kao protocan bojler samo prevedu Zapadne lazi koje zapadni mediji i politicari objavljuju, i tako sludjuju narod i MENJAJU SVEST NARODU, A NARAVNO I HAPSE, I PRETE HAPSENJEM GLUPIM REZOLUCIJAMM,A SVE ONE KOJI SLOBODNO MISLE I GOVORE O GENOCIDU NAD NARODOM SRPSKIM.

 3. Gospodi Pomiluj says:

  Ne možete istovremeno biti i dobar istoričar i dobar teolog, čovek mora da se opredeli, ako je tu radi teologije i Hristove istine radi spasenja ljudskih života kroz veru u Hrista onda istorija kojom se bavi treba da bude podređena Hristu jer je On onaj od početka sveta, koji je bio i koji Jeste i koji će doći da vlada pravedno i sudiće svim potonjim pokolenjima pošteno - po delima našim.

 4. Bor says:

  Zašto? Jer smo Slovenci rekli, dosta srbskom nacionalizmu i komadovanju drugim sposobnijim narodima, ZATO SRBINE. Si čuo za zadnji kongres KPJ-u ? Briši samo srbine, komentar, koji ti ne odgovara....

  • jovan says:

   Nisu Slovenci sposobniji nego su fukare najgore sorte, kad je bilo da nestanu kao nacija oni su bili za to da budu uz Srbiju, i eksploatisali. i komandovali nad Srbima 70 godina, zajedno sa Hrvatima, i STPSKI NAROD SVE TO TRPEO. Kada je Milosevic rekao da je dosta da nas Slovenci i Hrvati eksploatisu i jos komanduju 70godina nad Srbima, odmah su uz pomoc Vatikana, Pape Vojtike i Mazovjeckog, plus Shvabe Genser i Kohl, krenuli u ratnu secesiju, bez da vidimo sta je ko uneo, sta ko iznosi iz zemlje, ubacivali za njih bezvredne dinare u Srbiji,dodatno pljackali Srbiju. Na kraju, umesto hvala sto o ih spasili od nestajanja oni ucestvuju zajedno sa Hrvatima. Shiptarima, i muslimanima u desetogodisnjem permanentnom genocidu nad Srbima, preko sankcija i bombama! A pustili smo ih da odu iz drzave bez da plate racun sta su jeli i pili, i nismo ih kaznili sto su masakrirali vojnike JNA, koji im bili glineni golubovi na koje su se oni izivljavali. Ali doci ce dan kada cemo da vam naplatimo racun, jer dug je dug.

   • RASPUCHIN says:

    Pa nismo mi kaznili ni one koji su im poslali , dali i postavili za gađanje "glinene golubove" a i dalje su neki među nama. I što onda da se K(a)ekeci nerviraju i boje kazne? Što da se oni nerviraju kada su voće za "Fruktal" uzgajali kod Rume a "Alpsko mlijeko" muzli u sred Banata? Ima gomila toga , da ne nabrajamo. Niko se nas više ne boji kada dezerteri , ratni profiteri , strani špijuni i izdajnici šetaju među nama i lagodno žive.

    • jovan says:

     Znam, svi ti ratni ali i lazni "antiratni" profiteri koji su gori od prvih, izdajnici roda srpskog za saku dolara, danas uzivaju u slobodi i opljackanim parama i dobijenim od Zapada, cak se pojavljuju na tv i drugim medijima kao " potparoli haskog tribunala i potparoli Natofasizma", okrivljuju srpski narod za nepostojece "genocide", a braneci ustasko-muslimansko-shiptarske zlocince koji su po inili ljudozderstva na srpskim zarobljenim vojnicima, civilima, zenama, starcima i nad decom! Oni zale poginule vojnike muslimanske, klanjaju se njima u "minijaturnom Blajburgu" zvanom Srebrenica, a nikada ne puste suzu za 3 500 pobijenih civila koji su ti isti dzihad borci ubili, i bas ih briga za pobijenih deset hiljada Srba u Sarajavskom isisovskom logoru za Srbe. Brate, nicija nije gorela do zore, docice i njima presuda, ili Srbije i srpskog naroda biti nece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *