GORAN VESIĆ: Smanjivaćemo broj kolektivnih centara

GORAN VESIĆ: Smanjivaćemo broj kolektivnih centara

25 maja 2014

goran vesicGradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će se u narednoj nedelji smanjivati broj kolektivnih centara u Beogradu.

Planirano je zatvaranje centra u zgradi starog DIF-a, a da će se polako zatvarati Arena, Pionir…

Vesić je gostujući na RTS-u ukazao da, kada se dozvoli povratak Obrenovčana, neće biti potrebe za tako velikim centrima, jer oni nisu adekvatni za smeštaj ljudi.

„Ukoliko bude ljudi kojima su uništene kuće i nemaju gde da se vrate u dogovoru sa opštinom Obrenovac rešavaćemo takve slučajeve, dok se njihove kuće ne poprave“, rekao je gradski menadžer.

Komentarišući to što se na društvenim mrežama pojavilo da se kućni ljubimci tretiraju na način koji nije dostojan živih bića, on je rekao da su to dezinformacije i da se veterinari i ministarstvo poljoprivrede bore za svako živo biće.

„Kako se spašavaju ljudi, tako se spašavaju i životinje. Kućni ljubimci se odvoze u azil i tamo vlasnici dolaze po njih i preuzimaju ih. Radi se na tome da se spase svaka životinja. To su dezinformacvije na društvenim mrežama“, kaže Vesić.

On je naglasio da nakon bitke za spašavanje života, sada je najvažnije stvoriti uslove za povratak ljudi, da će sledeći korak biti procena štete i obezbeđivanje uslova da se ta šteta nadoknadi.

„U ovom trenutku je važno da se popiše šteta i mi imamo rok do 30 maja da to završimo, a onda će se vršiti procena štete koja mora biti adekvatna i realna, a na osnovu koje će Grad i Repubklika da apliciramo za novac iz odredjenih fondova“, kaže Vesić.

On je rekao da su pravna lica u Obrenovcu delimično bila osigurana, a da fizička lica uglavnom nisu.

Vesić je naveo da se već radi proceni štete u gradskim opštinama u Grockoj, Lazarevcu, Rakovici, kao i da je grad formirao komisiju za klizišta na čijem čelu je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

U Areni 500 građana, iz sata u sat broj se smanjuje

 

Trenutno se oko 500 građana nalazi u kolektivnom centru u Beogradskoj areni, čiji se broj, zbog normalizacije situacije u Obrenovcu, smanjuje iz sata u sat, izjavio je danas direktor tog preduzeća Đorđe Milutinović.

On je zahvalio svim gradskim službama, Crvenom krstu i volonterima, koji su se, prema njegovim rečima, odazvali u fascinantnog broju, i koji su pružili nesebičnu podršku svima koji su prošli kroz taj centar.

„U planu je da se tokom juna, pored redovnog programa, organuzuje nekoliko humanitarnih koncerata i sportskih manifestacija za postradale u poplavama“, rekao je Milutinović.

On je podsetio na ranije otkazani koncert Vlade Georgijeva, koji će biti održan 6. juna i rekao da će isti muzičar narednog dana održati humanitarni koncert za sve koji su postradali u poplavama.

„Takođe, obavili smo razgovore sa predstavnicima Asocijacije evropskih arena, koja u svom članstvu ima 32 arene – kapacita preko 10.000 posetilaca. Svi su nam obećali bezrezervnu pomoć, dok prvi kontigent sa bebi i higijenskom opremom stiže iz Bečke arene“, najavio je Milutinović.

On je istakao da će Beogradska arena podržati svaku inicijativu humanitarnog karaktera, koja će pomoći ugroženima sa poplavljenih područja Beograda i Srbije, saopštila je služba za informisanje Gradske uprave.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *