ГОРБАЧОВ: „Направио је исту грешку као и ја“

GORBAČOV: „Napravio je istu grešku kao i ja“

19 avgusta 2020

Bivši predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov smatra da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko previše kasno zatražio podršku od radnika preduzeća u zemlji.

„Lukašenko je zatražio podršku od radnika industrijskih preduzeća. Čini se – kasno“, rekao je Gorbačov u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“.Političar je istakao da je i on tražio podršku od radnika pre raspada Sovjetskog Saveza.

„Nismo dobili potrebnu podršku. Nisam sklon da krivim radnike“, istakao je on.

Takođe je objasnio da je napustio dužnost predsednika SSSR kako bi „izbegao raskol i unutrašnji rat“.

Bivši sovjetski lider je skrenuo pažnju na strani uticaj na događaje u Belorusiji.

Masovni protesti opozicije počeli su širom Belorusije 9. avgusta posle predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko. Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zorana says:

    Ovaj flekavi izdajjnik svako malo istupa kao "dobar general posle bitke". Izgleda mu u toj fleci lezi dosta naknadne pameti.

  2. Gorbi Laža says:

    Daleko od toga, Gorbačov je svojevremeno usro motku, a ovaj časni čovek Lukašenko ne može da napravi grešku kao Gorbačov, jer je Gorbi želeo da bude kućni prijatelj sa predsednikom USA Reganom i Nensi pa su mu oni zauzvrat rasformirali čitavu Rusiju. Ali se Gorbi od prodaje Rusije dobro nafatirao love i ima privatnu vojsku plaćenika a Rusiju? Ko pita, Jeljcin je nadalje nasledio Rusiju i želeo je javno da izvrši samoubistvo alkoholom ali je prepoznao kao naslednika Putina i da Putin nije počeo sa naftom i gasom Rusija bi odavno bila pokojna i samo ispostava američkih baza. Putin neće dozvoliti da padne BeloRusija ali ni Lukašenko, bar za početak, a ta Svetlana Tihanovska je već podvila rep i pobegla jer joj nisu dovoljno platili ako će neko da joj odfikari golovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *