ГОРБАЧОВ ПРИЗНАО ЗАШТО ЈЕ УНИШТИО СССР!

GORBAČOV PRIZNAO ZAŠTO JE UNIŠTIO SSSR!

26 novembra 2021

Bivši predsednik SSSR Mihail Gorbačov priznao je da se ne oslobađa dela odgovornosti za raspad SSSR-a.

„Bilo je neophodno i moguće reformisati i obnoviti Uniju. Sa zakašnjenjem ali smo krenuli ovim putem. Kada bi svi učesnici u ovom procesu pokazali odgovornost, onda bi, siguran sam, to dalo rezultat: imali bismo jake, istinski suverene republike i snažan, efikasan centar, koji deluje u njihovim zajedničkim interesima. Ali nismo mogli da rešimo ovaj problem. Ne oslobađam sebe od svog dela odgovornosti“, priznao je Gorbačov u intervjuu.Istovremeno, kako je naglasio političar, njegova savest je čista.

„Branio sam Uniju do kraja, delujući političkim metodama“, objasnio je Mihail Sergejevič.

On je priznao da je i tada i sada uveren da je bilo nemoguće delovati silom, zbog pretnje izbijanja neprijateljstava.

Kako je primetio bivši predsednik SSSR-a, „da nije bilo pozicije Rusije, separatisti drugih republika nikada ne bi imali snage da unište Uniju“.

Mihail Gorbačov je rekao da je sada uveren: čak i posle avgustovskog puča, usled kojeg su republike usvojile deklaracije o suverenitetu i nezavisnosti, bilo je moguće dogovoriti se o stvaranju sindikalne konfederativne države.

Pripremljen je nacrt sporazuma.

„Ljudi nisu razumeli da gube zemlju. Niko nije izašao u odbranu Unije. Mislim da to dovodi do važnog zaključka: u slučajevima, koji utiču na sudbinu zemlje, neodgovornost, populizam, jeftina demagogija su neprihvatljivi“, rezimirao je Gorbačov.

(Borba.Info)

KOMENTARI16 komentara

 1. milos says:

  zato si predao honekera koji ti bio veran kao pas i cuvao ti 20 atomskih divizija u istocnoj nemackoj, koje su po sovjetskoj doktrini bile spremne da za 24 sata izbiju na Lamans. ovome se ne zna da li ga treba suditi ili leciti. ni danas mi nije jasno da li je lud ili budala. zarad prodaje nafte pod americko-engleskim uslovima,koje ti obecali regan i tacer, doterao si NATO do ruskih granica.

 2. Rajko says:

  Odbranio si uniju onoliko koliko si bio trezan i onoliko koliko si imao svoje "JA".

 3. Rajko says:

  Čak si i nas odbranio.

 4. Raspeto Kosovo says:

  Neko ko priznaje da je uništio nekoga ili nešto je zločinac i za to mora odgovarati.Da li je za to ostvario materijalnu korist ili je prevaren to ga ne opravdava - čeka te nebeski sud,p a k a o .

 5. padre says:

  Prizaoje odgovornost, ali ispada,da su ipak sve drugi krivi, jer nije nigde pomenuo, gde je on pogrešio! Verovatno misli, da muje greška.što je mislio,da su i ostali tako pametni kao on, kad ono nisu bili!Teško je pametnome sa budalama!

  • persida says:

   Gorbacov je nevidjeno djubre. Neverovatno je da ruski specijaloci do sada nisu polali ovog demona da poprica sa Svetim Petrom. Demon se baskari u Americi i daje intervjue. Najmorbidnija faca ruske istorije.

   • History planet says:

    Mislim da ne postoji veći izdajnik jednog tako velikog naroda i još veće unije naroda koji je tako lepo nagrađen od svog nalogodavca i konstruktora za raspad SSSR-a. To je za sada najveći uspeh amerčkog kongresa koji su sproveli i to preko jednog prekaljenog američkog glumca Ronalda Regana, kaubojca holivuda koji mu se uvukao direktno u porodicu kao prijatelj i sve mu uništio u tom hladno-ratovskom nastojanju.

   • Rodja says:

    Tako je! Svi koji su ucestvovali u razbijanju SSSR I Rusije se baskare u americi.

 6. Gagi says:

  Sloveni su stalno pod istorijskim udarom zapada. Cilj i teznja im je da kolonizuju i taj deo tudjih teritorija. Unakazili su nas sa podmetnutom ideologijom komunizma koju su na silu i sa svojim spijunima instalirali kod pravoslavnih naroda. Svi ovi nosioci vlasti u tom sistemu su u najmanju ruku sumnjivi. Kako se moze razumeti da pametan covek i intelektualac ne primeti da je to namestaljka koja je usmerena protiv njegovog naroda. Ne da nisu "razumeli", oni su bili najvazniji realizatori tog sistema i zaglupljivanja. Sve se desilo apsolutno preslikano u slovensko-komunistickim drzavama, sve su se raspale na isti nacin i sve su izgubile svoje teritorije koje su odmah zgrabili katolicki susedi. Sada znamo da je to bila filigranski odradjena namestaljka koja je morala imati i realizatore. Zbog toga, ne bih puno verovao i uvazavao misljenja ovih najvisih drzavnih autoriteta jer su ONI direktno rukovodili tom okupacijom svog naroda. Danasnje vreme je drugo poglavlje te zavere, posto su uspeli da nas totalno obesmisle i unakaze, da nam devastiraju ekonomiju i razruse industriju, dolaze kroz sirom otvorena vrata sa svojom industrijom i ekonomski nas porobljavaju. Gle cuda, danas je narod presrecan sto nema svoje fabrike i sto moze da radi u Nemackim kojih je svakim danom sve vise. One preklane zrtve i streljani djaci, 27 miliona poginulih Rusa, to nema veze, danas je neko drugo vreme... Naravno da su ovi koji su iznutra pomagali ostvarenje i realizaciju tog novog plana, ostali nekaznjeni i abolirani od svake nacionalne stete i odgovornosti. Svaka nova "patriotska" vlast namerno preskace taj problem jer su u stvari svi angazovani od istog izvodjaca radova na unistenju pravoslavlja i Slovena.

  • E.Lirsch says:

   PoDpisu'em...

 7. I Love persida says:

  Zašto je živ neko ko je rasformirao KGB i SSSR? Zato što je oko sebe napravio vojni i mafijaški štit u koji su i dalje uključeni oligarsi i američka demokratija. Gorbi je želeo da uvede demokratiju u Rusiji po preporuci Ronalda Regana i Nensi Regan sa kojima je postao kućni prijatelj, cena toga je naravno bilo uništenje Rusije u svim aspektima što Gorbi nije mogao da pojmi. Gorbi je razumeo da je u Rusiji zavladala velika ekonomska kriza, prodabvao je zlato na tone a Regan mu je prodavao demokratiju. Od tada Rusijom vladaju svetske banke i oligarsi. Ono protiv čega se Putin sada tiho bori. Gorbi je od tada pa sve do sada neviđena pojava apsolutnog kretena koji nije čak u stanju ni sebi da ispali metak u glavu.

 8. sergej says:

  Obesiti govno na Južnoamerički način udicom za ajkule za jezik.

 9. radmila says:

  Tvoja savjestl, gospodine, ne moze biti cista a ti vjeruj u to i dalje ako ti pomaze.

 10. Kulak says:

  Gadan je Grbo

 11. Cp6a says:

  Ćorak milenijuma. Mnogo se očekivalo od njega. Sećam se priče kako se vetar u nepreglednim ruskim šumama čuo kao "M i h a i l ! M i h a i l !", i mi mu mahali u Beogradu. Kad ono tupson na kvadrat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *