ГОРИ ЦЕЛА ФРАНЦУСКА: Протести широм земље све бруталнији (ВИДЕО)

GORI CELA FRANCUSKA: Protesti širom zemlje sve brutalniji (VIDEO)

15 maja 2016

A police car burns on the street after a grand jury returned no indictment in the shooting of Michael Brown in Ferguson, MissouriFrancuski grad Ren zahvatili su nasilni protesti protiv reformi zakona o radu. Nezadovoljni građani palili su automobile i kante na ulicama i demolirali objekte.

Demonstranti su zgradu Skupštine grada gađali raznim predmetima i ispisivali su poruke na njoj.

Policija je suzavcem pokušavala da rastera demonstrante.

„Centar grada je zatvoren, a helikopter nadleće područje kojim se kreću demonstranti“, rekao je jedan stanovnik Renea i dodao da ima dosta policije na ulicama, kao i da je građanima preporučeno da ostanu kod kuće.

Više od mesec dana širom Francuske održavaju se protesti protiv reformi zakona o radu, koji su često praćeni neredima.

Pokret „Budni celu noć“ formiran je 31. marta, kada su se na ulicama francuske prestonice okupili uglavnom mladi, tražeći da vlada odustane od najavljenih reformi zakona o radu kojima se predviđa promena tridesetpetočasovnog radnog vremena i ukidanje drugih povlastica za radnike, za koje tvrde da će pogoršati položaj radnika u Francuskoj.

(Sputnik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Goran says:

  Glasali ste - uzivajte

 2. Dinarska divizija says:

  Izgleda da se Soroš malo zajebao. Umesto Balkana, gori Francuska, a uskoro će i Nemačka. ahahahaha... Eno bakuta Merkel dobila praseću glavu ispred rezidencije.

 3. Usro Čavoglavonja says:

  HTELI STE U BANJA LUCI TO DA GLEDATE A DOBILI STE TAMO U VAŠOJ PRČIJI CIRKUS;-)))

 4. Kolonizirani says:

  Ko je mentalno zaostao? Da li su stvarno ovo izjavili francuski radnici ili je pisac mlatnuo glavom o zid, ili je prevodilac iz Surabaje? "...od najavljenih reformi zakona o radu kojima se predviđa promena tridesetpetočasovnog radnog vremena i ukidanje drugih povlastica za radnike, za koje tvrde da će pogoršati položaj radnika u Francuskoj." Ne! Otkud bi ukidanje povlastica radnicima i povećanje radnog vremena na 45 sati pogoršalo položaj radnika? Ko li je ovo izjavio da mi je znati? To se i radi da poveća profit uz pojeftinjenje rada. Zašto se ja uopšte nerviram, nije mi jasno? Ja radim od 240 sati do 260 sati mesečno. Zadnjih 17 godina. Ako ne radim, mogu samo u hajduke, a njih ima jako malo. Sad, šta znam? Možda se i odlučim za hajdučiju. Inače radim u bivšoj francuskoj koloniji i baš se radujem vestima o reformama u Francuskoj. JBVPM francusku.

 5. Petar says:

  Znači Ren je cijela Francuska. Koji izmišljen naslov. Ovdje samo fali Putin. Da naslov bude "Putin spašava Franscusku koja cijela gori". Tek bi to bio šou od izmišljanja naslova i pretjerivanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *