ГОРИ ЕВРОПСКА УНИЈА: После Француске, револуција се шири и на Немачку!

GORI EVROPSKA UNIJA: Posle Francuske, revolucija se širi i na Nemačku!

14 jula 2016

fg45fg-610x381Trenutni revolucionarni protesti u Francuskoj su se raširili na Nemačku preko vikenda, a na hiljade ljudi je izašlo na ulice Berlina.

Preko 1.800 policajaca je pozvano na suzbijanje građana u protestima koji su nazvani najagresivnijim i najnasilnijim koje je Nemačka videla u skorije vreme, izveštava “zerohedge.com”

Demonstranti su bacali flaše, kamenje i petarde i uništavali automobile dok su napadali policajce. Smatra se da je u protestima učestvovalo negde između 3.500 i 4.000 ljudi, a možda i više.

Protesti su usmereni protiv policijskih operacija i uključuju uglavnom mlade ljude koji su se pobunili protiv policijskih operacija u ulici Riga. Demonstranti su nosili crne kapuljače i banere na kojima piše „Odbrana Rige 94“ i „Solidarnost protiv državnog terora“.

Demonstranti su gađali policiju petardama a policija je uzvraćala suzavcem. Policija je pozvala i vazdušnu podršku i pojačanje iz Bavarske, Brandenburga, Donje Saksonije, Saksonije, Saksonije-Anhalta, Turingije i federalne policije.

Senator unutrašnjih poslova Frank Henkel je izjavio da će policija ostati prisutna i noću nakon demonstracija tako da tuče i pljačke mogu da se zaustave, nazivajući tuče „levičarskim orgijama nasilja“.

S obzirom na to da se bliže izbori u septembru, tenzije bi mogle postati još veće.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ARTILJERAC says:

    Narode Srbije pokrenuta je peticija za raspisivanje referenduma o našoj budućnosti ,ovako više ne može. Peticija u vezi pristupanja eu i nato na " PETICIJE24". Podigni glavu narode.!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *