ГОРИ НЕБО ИЗНАД ДАМАСКА: Сиријска ПВО одбија нападе (ВИДЕО)

GORI NEBO IZNAD DAMASKA: Sirijska PVO odbija napade (VIDEO)

11 januara 2019

Izraelski vojni avioni izveli su u petak uveče raketni napad na okolinu Damaska, a sirijska protivvazdušna odbrana uspela je da obori većinu projektila, saopštila je sirijska državna televizija „Ikbarija“.

„U 23.15 izraelski vojni avioni, koji su doleteli sa severa Izraela, izbacili su nekoliko raketa na okolinu Damaska. Sirijska PVO je odmah odbila napad i oborila najveći deo raketa“, rekao je vojni izvor za televizijski kanal.

Izvor je dodao da je šteta u napadu naneta samo skladištu međunarodnog aerodroma Damaska. Prema navodima televizijskog kanala, napad nije uticao na rad aerodroma.

Prethodno je saopšteno da u Damasku odjekuju eksplozije, ali da njihov uzrok za sada nije jasan.

Zvaničnih komentara u vezi s tim eksplozijama za sada nema.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. Pravedni Ljesnik says:

  Izrael razvaljuje, ne stedi, a Rusi se skupili i cute. Pripremaju se da donesu ordenje za izdajnika, upravnika protektorata. Rusi nemaju srama.

 2. Budi Bog s nama says:

  Za sada odbijaju napade, ali doći će vreme da napadnu i oni a onda će biti plač i škrgut zuba.

 3. A akoM says:

  Znači,Sirijci ne ruše iz zraka puno toga!

 4. Miraš says:

  Izraelski borbeni avioni su doleteli iz oblasti Galileja (nalazi se iza otete Golanske visoravni, severni Izrael), napad su počeli u petak noću u 11:15 pre ponoći. Gađali su sa nekoliko projektila okolinu Damaska, sirijska PVO odmah se aktivirala i uspeli su da presretnu većinu njih. Prema lokalnim izvorima, neke od izraelskih raketa pogodile su ciljeve u blizini Međunarodnog aerodroma Damask. Jedno vojno skladište municije u blizini aerodroma je teško oštećeno. Izvor u sirijskom Ministarstvu saobraćaja potvrdio je da Međunarodni aerodrom Damask nije oštećen tokom ovog napada, avio saobraćaj se normalno odvija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *