GORI OD ISLAMISTA I BOKO HARAMA: Ovo su ukrajinski specijalci odgovorni za zastrašujuća zverstva

GORI OD ISLAMISTA I BOKO HARAMA: Ovo su ukrajinski specijalci odgovorni za zastrašujuća zverstva

12 septembra 2014

ukrajina-ukraj.vojnici-_f1Grupa prozapadnih, antiruskih orijentisanih ukrajinskih nacionalista, koji sebe nazivaju bataljonom “Ajdar”, odgovorni su za ratne zločine nad proruskim stanovništvom na teritoriji istočne Ukrajine, izveštava “Amnesti Internešnl”.

Naime, bataljoni “Ajdar” i “Azov” umešani su u brutalna mučenja, otmice, iznudu, i moguće egzekucije u stilu ozloglašene islamske terorističke organizacije “IDIL”, odrubljivanjem glave.

Izveštaj ove organizacije pojavio se neposredno nakon što je ruska televizija “NTV” objavila snimak na kome se vide obezglavljena tela i odsečene glave dvoje civila, koje su identifikovali kao ruske ratne zarobljenike.

Nedugo zatim, na televiziji iz Kijeva “Pravilnoe TV”, pojavio se intervju sa majkom jednog od dvojice pogubljenih, koja priznaje da joj je sin bio pobunjenik, i za njegovu brutalnu smrt (dobila je drvenu kutiju sa sinovljevom glavom unutra) optužuje volontere iz bataljona poput “Azova” i “Ajdara”.

U međuvremenu je i norveški kanal “TV2″ objavio snimke bataljona “Azov”, čiji su vojnici mahali zastavama ukrajinske neonacističke partije “Patriote Ukrajine”.

Smatra se da ovakvih grupacija ima oko tridesetak, i da su svi osnovani i finansirani od strane privatnih investitora, tajkuna i tajnih zapadnih fondova.

Nacionalna garda demantuje streljanje saboraca kod Donjecka

Snage samoodbrane su danas izjavile da su borci ukrajinske Nacionalne garde streljali u mestu Jelenovka kod Donjecka, na istoku Ukrajine, 30 svojih saboraca zbog pokušaja dezerterstva ili prelaska na stranu samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Pres-služba Nacionalne garde je na optužbe snaga samoodbrane odgovorila izjavom da „demantuje informaciju o streljanju saboraca, da to predstavlja apsurd i nema nikakve veze sa realnim događajima“.

(Blic, Glas Rusije, foto: Rojters)

KOMENTARIJedan komentar

  1. miloš says:

    ološ treba potamaniti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *