ГОРИ У БЕЛОРУСИЈИ: Спречен атентат на Лукашенкову противницу, Лукашенкови људи пресрели поруке и спречили политичко убиство

GORI U BELORUSIJI: Sprečen atentat na Lukašenkovu protivnicu, Lukašenkovi ljudi presreli poruke i sprečili političko ubistvo

11 avgusta 2020

Sprečen atentat na kandidata opozicije na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlanu Tihanovskaju, saopštio je šef KGB Belorusije Valerij Vakuljčik.

Vakuljčik je saopštio da je iz opozicionarkinog štaba dobio informaciju da se plaše da može doći do provokacija i atentata na Tihanovsku.On je naglasio da je pre toga Ministarstvo unutrašnjih poslova presrelo saopštenje da je u Belorusiji potreban „žrtveni jarac“.

Prema rečima šefa KGB, već je otkriven pošiljalac ovog saopštenja i uskoro će biti uhapšen.

„Mi smo ozbiljno prihvatili ovu informaciju. Ja sam donio odluku da izdvojim 120 pripadnika za obezbeđenje izbornog štaba“, rekao je on.

Vukuljčuk je dodao da se obezbeđenje trudi da ne privlači pažnju, ali je njihovo prisustvo očigledno.

Prema preliminarnim podacima CIK Belorusije, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na izborima je osvojio 80,08 odsto glasova. Za Svetlanu Tihonovsku, koja je na drugom mestu, glasalo je 10,09 odsto birača. Međutim, ona nije priznala poraz, ali nije nije ni podržala proteste.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milan says:

    IZ Litvanije Svetlana Tihanovska pozvala je Beloruse da ne učestvuju na neprijavljenim protestima. „Ne želim krv i nasilje. Molim vas da se ne sukobljavate sa policijom, da ne izlazite na trg kako ne biste svoj život doveli u opasnost. Vodite računa o sebi i svojim najmilijima“, rekla je Tihanovska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *