ГОРИ У ПОЈАСУ ГАЗЕ: Преко 250 ракета испаљено на Израел (ВИДЕО)

ГОРИ У ПОЈАСУ ГАЗЕ: Преко 250 ракета испаљено на Израел (ВИДЕО)

5 маја 2019

Ракетни напади на Израел су настављају у ноћи, чак и након што су израелске снаге одбране започеле ваздушне нападе против Хамаса и циљева Исламског џихада у појасу Газе.

Сирене су се чуле док су ракете падале на град Бер Шева вечерас. Највећи град на југу Израела, Беер Шева је обично изван домета, али сада није ван домашаја Хамасових најдужих пројектила.Ракетни напади на Израел настављени су 14 узастопних сати, у једном од најжешћих сукоба између Израела и Палестине протеклих недеља. Израелске снаге одбране су известиле да је 250 ракета лансирано према Израелу.

Израел је преузео одговорност за нападе на Хамас и палестинске исламске џихадске милитантне групе, те је као одговор покренуо ваздушне нападе. Израелски тенкови такође су циљали мете у Гази, док је ИДФ тврдио да је успешно погодио Хамасове фабрике оружја и обавештајни центар те уништио исламске џихадске „тунеле за терор“ које су ови користили како би ушли у Израел.

Израелски напади су однели најмање три палестинска живота, укључујући и бебу стару 14 месеци и њену трудну мајку, према министарству здравља у Гази. Убијен је и 22-годишњи мушкарац, иако није јасно да ли је био цивил или Хамас.

На израелској страни границе, 80-годишња жена је тешко рањена у палестинском ракетном нападу на град Кириат Гат. Други 49-годишњи мушкарац у Ашкелону био је лакше рањен, док је 15-годишњи дечак на време успео да побегне уз лакше повреде.

Насиље се наставило у Гази ове седмице након што су милитанти испалили ракету на Израел у уторак. Два израелска војника која патролирају у близини границе са Газом су тада убијена, што је изазвало ваздушне ударе ИДФ-а. Како су борбе ескалирале, Хамас је обећао да ће одговорити.

(Правда)

KOMENTARI5 коментара

 1. Saturnalije says:

  hahaha, da,da, od 250 raketa samo 2-3 stradalih :-))) Irondome slabo funkcioniše :-))) Ruske rakete bejbe :-)))

 2. samostalan says:

  Care Putko, izraelska lutko. Putin je prodao Rusiju i stavio je u sluzbu cionisticke bande. Isto to je uradio i Tramp.

 3. теоретичар says:

  Све те ракете су ћорци и испаљују се по договору да неко мисли да они стварно ратују. Али и ћорак може да убије, па имамо колатералну штету. А ко је тај неко ко треба да се унереди од страха, немам појма. Иран? Израел и Хамас нам неће рећи а ја мислим, онако успут, да је то све иницирала вабрика наоружања и то још јефтино. Без правог пуњења. Плаћају они који узимају ММФ кредите као право пуњење. Тели нетели.

 4. petrovgrad says:

  Deset puta više bi pogunuli da su bacili 100.000 evra iz vazduha na bilo koju stranu. Za pare bi se potukli i jedni i drugi. Sila su ti papirnati lažnjaci.

 5. Saturnalije says:

  Ha-ha-ha, kako antiruski botovi odma skaču na zadnje šape :-))) Odma američko-botovska izlizana laž-Putin je jevrej, radi za đuvse, bla-bla, a svako vidi da je Putin dao hezbolahu rakete da tuku po Izraelu :-)))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u