ГОРИ У ПОЈАСУ ГАЗЕ: Преко 250 ракета испаљено на Израел (ВИДЕО)

GORI U POJASU GAZE: Preko 250 raketa ispaljeno na Izrael (VIDEO)

5 maja 2019

Raketni napadi na Izrael su nastavljaju u noći, čak i nakon što su izraelske snage odbrane započele vazdušne napade protiv Hamasa i ciljeva Islamskog džihada u pojasu Gaze.

Sirene su se čule dok su rakete padale na grad Ber Ševa večeras. Najveći grad na jugu Izraela, Beer Ševa je obično izvan dometa, ali sada nije van domašaja Hamasovih najdužih projektila.Raketni napadi na Izrael nastavljeni su 14 uzastopnih sati, u jednom od najžešćih sukoba između Izraela i Palestine proteklih nedelja. Izraelske snage odbrane su izvestile da je 250 raketa lansirano prema Izraelu.

Izrael je preuzeo odgovornost za napade na Hamas i palestinske islamske džihadske militantne grupe, te je kao odgovor pokrenuo vazdušne napade. Izraelski tenkovi takođe su ciljali mete u Gazi, dok je IDF tvrdio da je uspešno pogodio Hamasove fabrike oružja i obaveštajni centar te uništio islamske džihadske „tunele za teror“ koje su ovi koristili kako bi ušli u Izrael.

Izraelski napadi su odneli najmanje tri palestinska života, uključujući i bebu staru 14 meseci i njenu trudnu majku, prema ministarstvu zdravlja u Gazi. Ubijen je i 22-godišnji muškarac, iako nije jasno da li je bio civil ili Hamas.

Na izraelskoj strani granice, 80-godišnja žena je teško ranjena u palestinskom raketnom napadu na grad Kiriat Gat. Drugi 49-godišnji muškarac u Aškelonu bio je lakše ranjen, dok je 15-godišnji dečak na vreme uspeo da pobegne uz lakše povrede.

Nasilje se nastavilo u Gazi ove sedmice nakon što su militanti ispalili raketu na Izrael u utorak. Dva izraelska vojnika koja patroliraju u blizini granice sa Gazom su tada ubijena, što je izazvalo vazdušne udare IDF-a. Kako su borbe eskalirale, Hamas je obećao da će odgovoriti.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Saturnalije says:

  hahaha, da,da, od 250 raketa samo 2-3 stradalih :-))) Irondome slabo funkcioniše :-))) Ruske rakete bejbe :-)))

 2. samostalan says:

  Care Putko, izraelska lutko. Putin je prodao Rusiju i stavio je u sluzbu cionisticke bande. Isto to je uradio i Tramp.

 3. teoretičar says:

  Sve te rakete su ćorci i ispaljuju se po dogovoru da neko misli da oni stvarno ratuju. Ali i ćorak može da ubije, pa imamo kolateralnu štetu. A ko je taj neko ko treba da se uneredi od straha, nemam pojma. Iran? Izrael i Hamas nam neće reći a ja mislim, onako usput, da je to sve inicirala vabrika naoružanja i to još jeftino. Bez pravog punjenja. Plaćaju oni koji uzimaju MMF kredite kao pravo punjenje. Teli neteli.

 4. petrovgrad says:

  Deset puta više bi pogunuli da su bacili 100.000 evra iz vazduha na bilo koju stranu. Za pare bi se potukli i jedni i drugi. Sila su ti papirnati lažnjaci.

 5. Saturnalije says:

  Ha-ha-ha, kako antiruski botovi odma skaču na zadnje šape :-))) Odma američko-botovska izlizana laž-Putin je jevrej, radi za đuvse, bla-bla, a svako vidi da je Putin dao hezbolahu rakete da tuku po Izraelu :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *