ГОРКО ПРИЗНАЊЕ АМЕРИЧКОГ ГЕНЕРАЛА: НАТО не би могао да одбрани Балтик од Русије!

GORKO PRIZNANJE AMERIČKOG GENERALA: NATO ne bi mogao da odbrani Baltik od Rusije!

22 juna 2016

ben hodges 354Komandant američkih kopnenih vojnih snaga u Evropi general Ben Hodžis je za nemački „Cajt“ rekao da je saglasan sa procenom vojnih analitičara da bi ruske snage mogle da osvoje prestonice Litvanije, Letonije i Estonije u roku od 36 do 60 sati, preneo je AFP.

„Rusija bi mogla da preuzme baltičke zemlje brže nego što bismo mi mogli da ih obranimo“, rekao je Hodžis. On je istakao da su NATO snage uočile brojne nedostatke tokom nedavnih vojni vežbi pod nazivom „Anakonda“ u Poljskoj.

„Rusija bi mogla da preuzme baltičke zemlje brže nego što bismo mi mogli da ih obranimo“, rekao je Hodžis. On je istakao da su NATO snage uočile brojne nedostatke tokom nedavnih vojni vežbi pod nazivom „Anakonda“ u Poljskoj.

Hodžis je ocenio i da teška vojna oprema ne bi mogla da bude dovoljno brzo prebačena iz zapadne u istočnu Evropu i istakao da je zabrinut zbog komunikacione tehnologije, koju Alijansa poseduje. Nije, kako je naveo, bezbedna niti komunikacija putem radija niti putem i-mejla.

U vojnim vežbama pod nazivom „Anakonda“ učestvovali su vojnici iz više od 20 država članica NATO iako su zvanično to bile vežbe poljske vojske.

Hodžis je za „Cajt“ rekao da su „pojedine zemlje, poput Francuske i Nemačke, smatrale da bi bila prevelika provokacija za Rusiju da se one nazovu vežbe NATO snaga“.

NATO je prošle nedelje, uoči samita u Varšavi, najavio da će rasporediti četiri bataljona u Estoniji, Litvaniji, Letoniji i Poljskoj kako bi se suprotstavili „agresivnijoj“ Rusiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vlasto says:

  Stari mondijalistički monstrum inače "demokrat"po vokaciji.

 2. CRO kontejnerokopač says:

  samo baltik ? ne bi nato ni eu mogao da odbrani od Rusije, dokaz je Gruzija,Krim,Ukrajina,Sirija,Čečenija

 3. Mirqu says:

  Zar nije čudno da NATO javno priznaje da ne može da odbrani neku svoju članicu. Zar takav podatak ne bi trebalo da bude top, top tajna. Ko da huškaju javno mjenje Rusije da traži od vlade da napadnu. Nadam se da to sve shvata rukovodstvo Rusije. Nisu uspeli da ih isprovociraju da uđu U Ukrajini, sad provocoraju Baltikom. A i Baltičke zemlje ko da ne vide da služe ko rovac na udici za soma.

 4. cane says:

  Zmijo vrati se u rupu svom Sotoni i pusti ljudima da zive sa Bogom i prestani sijati zlo po svijetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *