„ГОСПОДИН МАНГУП“: Монографија о Драгану Николићу у продаји од 10. марта

„GOSPODIN MANGUP“: Monografija o Draganu Nikoliću u prodaji od 10. marta

3 marta 2017

nikolich_pok_620x0

U izdanju Lagune, a na inicijativu Grand kafe 10. marta će biti puštena u prodaju monografija o proslavljenom glumcu Draganu Gagi Nikoliću – „Gospodin mangup“.

Kako je saopšteno iz Lagune, ova izuzetna knjiga predstavlja omaž liku i delu slavnog glumca u znak zahvalnosti za njegov trud, plemenitost i dugogodišnje prijateljstvo.

Knjiga je, kako se navodi, nastala u dogovoru Grand kafe sa njegovom suprugom, proslavljenom glumicom Milenom Dravić.

Želja je da se ovom knjigom javnosti prvi put predstavi jedinstveno svedočanstvo o glumačkoj i moralnoj veličini „najvećeg šarmera i najvoljenijeg glumca“ uz čije su uloge odrastale generacije.

Priče brojnih eminentnih autora o velikom Gagi Nikoliću još jednom će, poručuju iz Lagune, podsetiti sve poštovaoce njegovog rada, kao i koliko je bio veliki „Gospodin mangup“.

Knjiga će se u rodaji naći odmah nakon promocije.

„Inicijativa za monografiju o Gagi Nikoliću, našem velikom prijatelju, jednom od najvećih glumaca sa ovih prostora, nastala je iz naše želje da se, zajedno sa poštovaocima, još jednom podsetimo njegovog neprevaziđenog talenta, profesionalnosti i prepoznatljivog šarma po kom ćemo ga uvek pamtiti. Posebno nam je drago da delo izlazi u godini jubileja Grand kafe“ izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovog područja kafa Atlantic grupe.

Pola veka je Dragan Nikolić trajao na jugoslovenskoj i srpskoj umetničkoj sceni. Kao glumac u pozorištu, na filmu i na televiziji. Bio je junak filmova koji predstavljaju bogatstvo nacionalne kinematografije, a na prostoru nekadašnje Jugoslavije, Dragan Nikolić je bio jedan od najvoljenijih glumaca.

„Imala sam tu privilegiju da smo drugovali više od četiri decenije, što je podrazumevalo i određenu bliskost. Sve te godine prijateljstva utkale su se u ovu monografiju, u čijoj osnovi je ljubav prema junaku jedne kinematografije, teatra i televizije. Posebnu zahvalnost dugujemo Grand kafi na ideji i inicijativi koju su preuzeli kako bi ova knjiga ugledala svetlo dana“ izjavila je Radmila Stanković, urednica monografije.

Inače, svoje priče i sećanja na Gagu Nikolića ispričali su filmski kritičar Milan Vlajčić, pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević, dramaturg i televizijski poslenik Predrag Perišić, pisac i akademik Dušan Kovačević, reditelji Dejan Mijač, Paolo Mađeli, Slobodan Unkovski, Ljiljana Todorović, Miloš Radivojević, Slobodan Šijan, Boro Drašković, Miroslav Lekić, Zdravko Šotra i Miloš Radović, i Dragoljub Draža Petrović, novinar i glavni urednik Danasa. Urednica fotografije je Goranka Matić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *