Господине Скоте, објасните који су то “ратни злочинци” и у чему је њихов злочин?!

Gospodine Skote, objasnite koji su to “ratni zločinci” i u čemu je njihov zločin?!

31 oktobra 2017

Piše: Mihailo Medenica

Ovlašćeni predstavnik generalnog uterivača “demokratije” za svet i vaseljenu- SAD, Kajl Skot, izgleda još samo nije zauzeo jasan stav o ajvaru i pravljenju zimnice, dok o svemu ostalom, onako posabajle još bunovan, kaže šta misli. Tačnije, šta mu je rečeno da misli što mu ujedno dođe i šta bi ovdašnje vlasti trebalo da misle. Pardon, moralo da misle!

Ovog mu je puta zasmetala ideja da ratni komandanti s Kosova i Metohije budu gosti predavači na Vojnoj akademiji, što jeste Vulinovo pranje savesti zbog kukavičluka iskazanog te ’99. godine (a, kada nije, realno), ali je kao ideja- za poštovanje!

Dakle, Skotu se to ni malo ne dopada, naprotiv, zgrožen je i samom mogućnošću da se “ratni zločinci” pominju, a kamoli govore šta, jer to je, avaj, kako kaza: “Apsolutno neprihvatjivo za Ameriku i Nato!”

Lepo je što čovek ima mišljenje, ali je s mišljenjem problem, a to divno opisuje ona stara mudrost- da je kao guzica, ima ga svako!

Problem je, međutim, u tome što mišljenja zapadnih ambasadora ovde uglavnom, ako ne i uvek, bude zapovest, a lakejska vlast se tih “mišljenja” drži kao Svetog pisma, mada garantujem da Bibliju većina nije uzela u ruke, dok kvaku Skorove kancelarije ne ispušta iz nje…

Najpre, gospodine Skote, objsnite koji su to “ratni zločinci” i u čemu je njihov zločin?!

U tome što su do nogu potukli vašu fašističku pešadiju- OVK, a potom dobrano potprašili Nato/Ameriku koja je na Kosovu i Metohiji pogodila više civilnih objekata i zbegova (s namerom) negoli vojnih ciljeva, koje ste uzaludno tražili ali su za vas tih 78 dana bili i ostali nedosanjani san?!

Vaši su se oficiri čudom čudli koliko je vojne tehnike i ljudstva sačuvano i povučeno s Kosova i Metohije nesrećnog juna ’99. kada ste trijumfalno umarširali u našu južnu pokrajinu, trudeći se da ne delujete previše poraženo ali vam nije uspevalo!

Jesu li, možda, “ratni zločinci” deca, da deca od 18 i 19 godina koja su vas, što kaže još jedna naša mudrost: “Isprašila ko vola u kupusu” na Prokletijama i Paštriku, kada ste na njih poslali desetine hiljada koljača da satru srpsku mladost, ali su vam pokazali zbog čega su slavni potomci slavnih predaka s Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Bregalnice, Soluna..?

Ta deca bi možda i pre komandanata trebalo da predaju na akademiji, a ne bi bilo zgoreg da i vaši oficirčići navrate i čuju zašto “boj ne bije svijetlo oružje- već boj bije srce u junaka”?!

Nažalost, Vaše mišljenje neće po onoj Palminoj ostati u Vaša četiri zida, odnosno, hoće, jer vaša su četiri zida podignuta oko Srbije, pa strahujem da se još dugo reč tih heroja neće čuti, osim na polujavnim tribinama i retkim večerima sećanja na heroje!

To je već naša sramota, jednako kao što ti isti heroji 18 godina ćute, primorani da to čine, i što je upravo većina starešinskog kadra s iskustvom rata iz ’99. odavno oterana iz vojske, uglavnom u pekare, noćne smene trafika, fizikalce, inkasante u kladionicama i resto margine gde smo ih na “mišljenje” Vaših prethodnika servilno potrpali ko sekundarnu sirovinu, umesto da se ponosimo njima i ne dozvolimo, nikako ne dozvolimo da ih svaka šuša naziva “ratnim zločincima”, makar ta šuša imala i titulu ekselencije!

Predugo smo se stideli svojih heroja i ne smemo nikome, nikada više dozvoliti da nam ih bagateliše, niti da čini sve kako bismo i sami učestvovali u toj sramoti!

Narednog jutra, onako još bunovni, raspitajte se kod svojih savetnika o Košarama, Morini, Đeravici, Paštriku, deci koja su se ukopala na prvoj liniji i nisu uzmakla s nje ni za pedalj!

Raspitajte se o dobrovoljcima koji su jurišali bez straha i stajanja!

Raspitajte se o policijskim herojima, 63. i 72. specijalnoj brigadi!

Raspitajte se, na posletku, o braći- ruskom dobrovoljcima koji su branili Kosovo i Metohiju kao da same kapije Moskve brane!

Kad čujete to što budete čuli- zaćutite!

Budite ponosni što ste ambasador u državi takvih heroja!

Poklonite im se krišom, da Vas niko ne vidi, naročite ne ove naše marionete dok vire kroz ključaonicu Vašeg kabineta!

Pokažite veličinu time što ćete poštovati žrtvu i hrarost neprijatelja, jer su i mnogi pre Vas to učinili na pomen srpskog vojnika!

Da je sreće da zaista u budućnosti predaju na Vojnoj akademiji, ali, strahujem…

Da je sreće pa da razišljate malo o ajvaru i zimnici, sigurno imate o tome šta “pametnije” da kažete…

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. zlatko says:

    Au, Medenica, kud ti odluta! Očekuješ ljudskost i viteštvo, bar u tragovima, a i sam si se uverio u proteklih par decenija da toga kod Amera i drugih zapadnjaka nema ni u tragovima. Nikad nije ni bilo. Njihovi istorijski romani i filmovi su inspirisani našom narodnom epskom poezijom u kojoj su viteštvo i ljudskost na pijedestalu vrlina kojim streme junaci, ali čak ni u tom srednjem veku iz kog su teme kojim se ove umetnosti bave toga kod realnih ljudi nije bilo. Bilo je samo krstaša, pljačkaša, ubica, silovatelja. Siroti skot možda ne bi ni razumeo o čemu ti to i šta ti to njemu zameraš, kad on samo radi svoj posao, a u njegovom selu samo se to računa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *