ГОТОВА ИГРА СА ДРОНОВИМА: Русија спрема убојите системе за борбу против дронова

ГОТОВА ИГРА СА ДРОНОВИМА: Русија спрема убојите системе за борбу против дронова

4 децембра 2020

РУСКА пешадија и јединице и батерије противваздушне одбране добиће модерну и убојиту заштиту од дронова.

Реч је о систему малог домета „Птицелов“ који ће бити наоружан ракетама, ласерима и тешким митраљезима-аутоматима. Посебна снага „Птицелова“ биће његова „интелигенција“. Јер, моћи ће да распознаје авионе, хеликоптере, крстареће ракете и дронове. И да их напада и уништава.Посадама „Птицелова“ једини задатак ће бити да их изведу на `борбени положај`и укључе. Они ће све остало одрађивати сами. „Птицелови“ ће почети да стижу у одговарајуће јединице Оружаних снага Русије кроз годину и по.

Копнене и ваздушно-десантне снаге добиће различите верзије „Птицелова“. Верзија за пешадију биће на шасији борбеног возила БМП-3, а за падобранске јединице – на шасији БМД-4М. Ракете које ће користити обе верзије „Птицелова“ на мете ће бити навођене ласерски.

Саме „Птицелове“ ће не само од напада из ваздуха бранити аутоматизовани митраљези.

Ови нови руски системи ПВО ће за откривање циљева користити и радаре и високотехнолошке оптичко-електронске уређаје са ноћним термо-визионим каналом.

Оружане снаге Русије досад су користиле углавном совјетске ПВО системе кратког домета који нису прилагођени борби против савремених дронова. Међу њима су „Тунгуска-М1“, „Стрела-10“, „Тор-М2“ и „Оса“. Ракетни системи Стрела-10М3, који су у служби у руским Ваздушно-десантним снагама, имају максимални домет од пет километара, а увид – 3,5 километра, што је мало против савремених јуришних беспилотних летелица.

„Птицелови“ ће попунити ту `празнину`. За борбу против дронова на мањима даљинама користиће преносне ПВО системе „Верба“.

Ускоро треба да се појаве и системи „Гибка-С“ који ће бити постављани на борбена возила „Тигар“.

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Nadam se da Rusi uvode u svoju vojsku masovno i svoje dronoveizviđačke,napadne,elektronske itd.!Nužnost toga su trebali shvatiti još u Ukrajini,kad nisu mogli locirati-uništiti protivničke topove-minomacače koji su mjesecima-godinama degenečili i civilne ciljeve,ali tu nužnost Rusi tamo nisu shvatili!Nego tek sad na Blistoku i Armeniji,nadam se,kad su ih Turci tamo dobro izdegenečili i izašli kao pobjednici tih ratova,nanijevši svojim protivnicima teške do katastrofalne gubitke!Nadam se da su sad Rusi shvatili!Pogotovo zato što su Turci male bebe spram USA!Koji osim velikih dronova,koriste i masovne rojeve-jata malih dronova,pa čak i mikro i nano dronova!I to sve kompjuterski uvezano u integrirano ratište,pojačano i tehnički superiornom umjetnom inteligencijom i novim oružjima!Stoga Rusi mogu biti zahvalni Turcima na ovoj rundi koju su popušili,da se probude i otrezne i reorganiziraju i sutra ne popuše rat-opstanak!

    • Mr MI IQ preko 170 says:

      Da li nas neko moze otrezniti? Imamo tehnologiju za avione galeb i jastreb, i IT strucnjake. Dovoljno za proizvodnju boljeg sistema od dronova. U cemu je bio problem? U protivvazdusnoj odbrani od letova protivnika preko 10.000 metara. Molim Vas da probleme ne resavaju vojnici sa IQ manjim od bar 150. Napravite im model odbrane, dajte rusima da upravljaju tim sistemima, a nase je sve ostalo. Bolji je nas galeb, nego svi migovi 29. Samo treba porusiti one koji ometaju nasa dejstva sa velikih visina. Bar nas je ``milosrdni andjeo`` tome naucio. Okruzenje onda postaje mala maca sa malo ulaganja. Znam da to nije potpuna logika, ali male modifikacije nose velike ustede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u