ГОТОВО ЈЕ – ПОТПИСАНО! Војска Србије постала део борбених снага ЕУ!

GOTOVO JE – POTPISANO! Vojska Srbije postala deo borbenih snaga EU!

9 novembra 2016

vojska srbije 32445

U Briselu je danas potpisana nota o pristupanju Srbije tehničkom sporazumu o uspostavljanju borbene grupe Evropske unije „Helbrok“.

Notu su, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, potpisali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i njegov grčki kolega admiral Evangelos Apostolakis.

Ministarstvo odbrane iskazalo je spremnost da u borbenoj grupi „Helbrok“ učestvuje sa vodom vojne policije, timom za civilno-vojnu saradnju i sa do pet štabnih oficira u komandi snaga borbene grupe.

Nota će stupiti na snagu kada je potpišu predstavnici država učesnica ove borbene grupe, koju predvodi Grčka, i u čijem sastavu su pripadnici vojski Bugarske, Kipra, Rumunije i Ukrajine.General Diković je istakao da je potpisivanjem note omogućeno punopravno uključenje snaga Vojske Srbije u ovu borbenu grupu, što ujedno predstavlja još jednu potvrdu privrženosti Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je danas u Briselu učestvovao na panelu „Misije za obuku i savetodavne misije“ održanom u okviru sastanka Vojnog komiteta Evropske unije.

Na panelu su učešće uzeli i načelnici generalštabova Albanije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Malija, Mjanmara i Crne Gore, kao i komandant Afričke komande Oružanih snaga SAD.

Nakon panela, general Diković je sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a generalom Petrom Pavelom razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, a sastao se i sa glavnokomandujućim Armije Mjanmara starijim generalom Min Aun Hlainom i general-majorom Robertom Magauanom, komandantom operacije Atalanta, u kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije.

KOMENTARI50 komentara

 1. SAVAMALA says:

  Šta ovo znači, kako će Vučić ovo objasniti, je li ovo vojna neutralnost?

  • Garavi Srbin says:

   Ko ovo potpisa j.bem mu dete u usta !!!

   • Garavi Srbin says:

    Dikonja vole j.bem ti majku izdajničku ! A vučić laže o atentatu jer je ovo trebao da provuče narodu kroz uši !!! Svima koji su na vlasti j.bem i majku i decu u usta !!! Dokle ćemo ovo trpiti, diži se narode !!!

 2. Republika Vojvodina (Vrbas) says:

  Konačno dobra vest! Toooo Srbijo, sad imam razlog da te volim!

  • VUK says:

   mars govno ljigavo

   • VUK says:

    zaboravi da dodam govno ljigavo crnogorsko

    • Gay Serbia says:

     Hoćeš li me oženiti? Ja volim crnogorske vukove kao što si ti VUK. Mi iz Srbije tj. Šumadije i vi Vukovi crnogorski smo pravi gejevi. Trebamo da se volimo i dobro sexamo.

     • Marko says:

      @Gay Serbia mamu ti hebem pedercino! Vas treba poslati protiv Rusa da vas istrebe kao sto su i u Rusiji!

    • Srbija says:

     Ljudi ne lozite se. Ovaj sto se potpisuje Republika Vojvodina (Vrbas) je isti onaj sto se potisivao Alojzihe blaženi. Ne psuj braću srbe iz Crne Gore. Većina njih je zavedena i ne znaju da smo ist narod. To i jest cilj neprijatelja da nas zavade.

     • Blaženik Stepinac says:

      Što je servine, što me tražiš? Al ti nedostajem?

  • Batina says:

   Alo habzburg to ti je samo druga srbija.

 3. punca ... says:

  Pre : Gotov je , Gotov je ..  Sada : Gotovi smo , Gotovi smo .  5. oktobra je ušao fašizam u SRBIJU .  Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije.  Sloba je hteo da sačuva sve ono što smo danas lako dali/prodali-IZDALI !!!... Slobo neka vam je laka zemlja.

 4. kuka says:

  Fuj!!!

  • Sorry says:

   u21.veku TOTALNA VELE IZDAJA !

 5. punca ... says:

  8.11. 1991 Kenedi i Buš sankcije protiv Jugoslavije. 8.11. 1991 je proglašen novi Ustav Srbije !!! 8.11. 2016 MODERAN USTAV evropske Srbije.. GOTOVO JE – POTPISANO! Vojska Srbije postala deo borbenih snaga EU! FUJ, fuj...... Pre : Gotov je , Gotov je .. Sada : Gotovi smo , Gotovi smo . 5. oktobra je ušao fašizam u SRBIJU . Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. Sloba je hteo da sačuva sve ono što smo danas lako dali/prodali-IZDALI !!!... Živ je Sloba, umro nije, dok je Srba i Srbije.

 6. Duško says:

  Ovo potpisivanje dokumenta o stvaranju EU vojnih jedinica Srbije i dijela EU je obična farsa. EU je politička tvorevina SAD i ona se raspada toliko brzo da neće stići da se stvori ili formira ništa novo a kamoli vojska. Međutim, treba razmotriti i na kraju sankcionisati pokušaj režima u Srbiji da na svaki način "odvuče" Srbiju od Rusije, koja nesumljivo postaje sila broj jedan na čitavoj zemljinoj kugli. Srbi moraju sa Rusijom da bi opstali kao narod. Svako ko stoji na tom putu mora da se "revidira"!

 7. Bajetina says:

  Svi cete vi cuvat koze, ja vam kazem!!!!

 8. VUK says:

  Dikovicu pose/rem ti se na cinove govno jedno ustvari ti mozes samo da budes komadant odbrane sapca od poplava ljigo

  • kuka says:

   I na činove i na olovku i na desnicu!

  • Gile says:

   Tako je seme mu jeb.m izdajničko. I njemu i onom ko ga je poslao da to potpiše. Pušači zapadnog k..ca.

 9. Bajetina says:

  Ajmoooo Rusofilcineeee ajmooooo , zagrlite se i placi te kao tetkice!!! Hahahahahaaaa

 10. Batina says:

  Malo je ono oruzja u Jajincima za sve izdajnike, malo.

  • srbin says:

   Kako nije nato jer se dikovic sastao sa nato generalom petrom pavelom citaj tekst.Evropa nema svoju vojsku vec nato.

 11. jovo says:

  sad se vidi da ni u srbiji nema srba ko u hrvatskoj i federaciji ko vlada srbijom zasto se zove srbija kad nije srbija

 12. micky says:

  Sve proruski ministri. Svinjoglavi se kocoperi sa "izjavama" pre nego sto ode u Rusiju a iza ledja ubadaju istim tim Rusima. Morace da pocnu "neutralisanja". Ako vec nije kasno.

 13. srbin says:

  Neutralna veleizdaja.

 14. punca says:

  Vucicu izdaj nice svoga naroda!!!! Ba lije te hvale i brane!!!!

 15. G.D says:

  ooo smrdijanska bagro napredujete! Sada cemo skupa napasti genocidase guzijce i stvorit moskovski pasaluk! Naprijed,moskovski barbari su pred krajem! Pobjeda je nasa! Hahaha

  • Nikanor says:

   G.D, biće da si u pravu, samo si slabo slušao šta vam u Saboru govori trenutno najpopularniji političer u regionu Ivan Pernar. Nije mi žao ni jednog bezmozgovića koji odapne papke u napadu na Ruse, koji nikog u Evropi ne napadaju, niti na bilo koji drugi način ugrožavaju. Neka i naivni Srbi, kao i Hrvati, gledaju kako im vlast, mimo volje naroda, gura ono malo mladosti što je u ovim kolonijama ostalo u smrt za tuđe interese.

   • G.D says:

    @Nikanor samo da prvo bacimo genocidaske barbare na koljena,te rascemo guziju i stvorimo moskovski pasaluk a poslije cemo lako sa vama zavrsit cigani vlaski. Hahaha

    • Gay Šumadija says:

     Zašto moju toplu braću ruse da baciš na kolena? Baci ih na mene! Mi Šumadinci smo ponosni gejevi i guzimo se sa Rusima i Crnogorcima! Mi smo budućnost! Sledimo naše pretke! Gay brakovi za Šumadiju, Crnu Goru i Rusiju su neophodni.

     • Marko says:

      @Gay Šumadija kus sve ti zensko h'ebem pedercino! Pederski ''brakovi'' nisu buducnost nijedne zemlje! Niti ste vi pedercine ''buducnost'' Srbije sve vam zensko h'ebem! Tvoji preci bi te ukokali ko ovcu nakazo ''napredna''! Bog nije stvorio adama i stevu nego adama i evu h'ebem vam sve zensko u familijama! Otpadi ljudski!

    • Batina says:

     Nato u blato, ustase u grob.

 16. Starina Novak says:

  Radujte se srpski dušmani - ali ne zadugo. Srpska gora nikad nije sama - il' bez vuka ili bez hajduka. Nek ad proždre - pokosi satana, na groblju će iznići cvijeće - za daleko neko pokoljenje. Izdajnike poput Ljubiše i Aleksandra ćemo pojesti za doručak.

 17. Gay Serbia says:

  Naša država treba da odobri istopolne brakove. Aj pa živela Gay Srbija i mi srpski gejevi.

 18. punca says:

  Vučiću izdaj nice svoga naroda!!!! Ba lije te hvale i brane!!!! Oj Vučiću, ti si naše P A R A N O J A iz dana u dan bedniji mi srbi smo, ti si naše P A R A N O J A 25sata na dan ..2x.. Vučiću izdaj nice svoga naroda!!!! Ba lije te hvale i brane!!!!

 19. dusko says:

  NAZALOST SRBIJA VISE NIJE NEUTRALNA ZEMLJA I SVE JE BILA LAZ I PREVARA !!! SAD CEMO AKO DODJE DO FRKE BITI META RUSKIH RAKETA !!! NIJE UVODJENJE SANKCIJA RUSIJI ALI JE PRISTUPANJE VOJSCI EU STO JE JOS GORE !!!

  • punca says:

   Ali, ne laže samo Aleksandar Vučić. Laž je u Srbiji dobila oblike najgore srednjovekovne epidemije. Lažu ministri, državni sekretari, predsednici skupštinskih odbora, sudije, tužioci... Prikrivene sankcije koje je predsednik Vlade Aleksandar Vučić uveo Rusima neće moći večno da ostanu tajna. Vlada Srbije će pre ili kasnije morati da prekine ovu dvostruku igru i sa Ruskom federacijom započne korektne odnose, ili da se suoči sa potpunim sunovratom. Pokušaj zavođenja sankcija Rusiji, Evropsku uniju su do sada koštale 90 milijardi dolara, a šteta za Srbiju tokom narednih meseci popeće se na milijardu evra. Ali, bez obzira na to, Vučićeva vlada vrši opstrukcije izvoza u Rusiji tako što je izvozna procedura takva da izvoznici u Rusiju čekaju na neograničeno dugo.

 20. darko says:

  SRBIJA JE SMECE I STOKA NAROD NE OVOJ ZLOCINAC VUCIC ON JE PRODUKT SMECA.SAD KAD KLINTONOVA POBEDI OVE SRPSKE PLACENIKE CE SLATI U SIRIJU PROTIV RUSA I UKRAJINU .

 21. Vanja says:

  Veleizdaja ili kupovina vremena, dok se ceka raspad EU? Pre neki dan Slovensko bratstvo, sada clanstvo u NATO... Znaci li to da cemo u slucaju rata pola vojske poslati Rusima a pola amerima u ispomoc. Ovo je shizofreno ponasanje nase vlade. Ono sto nasa vlada ne zna je da nista nije potpisano, dok narod ne da svoj potpis. NATO zaboravlja da kopneno nije smeo da udje u Srbiju 1999. god. , isto mu je i sada ako udje mimo narodne volje, pa makar nasi satrapi stavljali 100 potpisa na izdajnicku pristupnicu.

 22. slobo says:

  Ma ulazak u NATO I nije los jer ako dodje do belaja NATO vojska nece znati kome da vjeruje jer kad I'm zapuca iza ledja tek onda ce da vide sta ih je snaslo jer moze onaj smrdo Vucic potpisat sta hoce ali kad vojnik puca on zna u koga ce da puca a u koga nece .To je super.

 23. jovo says:

  sto se palite znate li da je petokraka pobedila srbiju i kralja i beogradom upera petokraka a ne kokarda to su vojnici sastavljeni od madara srbskije i hrvata i bosnjaka i jugoslovena koji su se obucavali u OHAJU a nose srbsku uniformu da vide srbi kako ide vojska u nato pakt to vojnicu nisu srbi koji bi srbin iso na rusiju nijean

 24. Egoista says:

  To oni potpisuju svakom ko im lupi šamarčinu. Šta ste se popalili? Dali im dva tri poluidiotska generala i nekoliko izlapelih oficira(bolje i nemaju)da onako mulavi samo ispunjavaju naređenja. Isto to imamo potpisano i sa Rusijom, samo ovde o tome ne piše. Ali sve to nema veze. Mi nemamo vojsku, nemamo vlast, nemamo državu, nemamo ni gaće. Okupirani smo, porobljeni i ONO od gore samo izvršava naređenja. Mošte mu jebati mater hiljadu puta, ali svaki rob bi to isto uradio na njegovom mestu. I vi, jebači, naravno. Ajd spustite loptu i već kad niko nije u stanju i nema muda da ode u ajduke, onda čekajte. Koj kur kokodačete, ni da ste vi ajduci, ni da ste nas oslobodili, ni da ste u ratnom pohodu. Sedite za astalom i masturbirate na kompjutere misleći da nešto korisno radite. Šta sam ja uradio? Pa ništa. Kao i svi vi ostali. Sedim i drkam na Vučića, ali nema nikakvog zadovoljstva. On je samo dim, a na one prave nesmem ni popreko da pogledam. Išibaće me. Zato i vi krekećete i drkate na Vučića, jer on je i postavljen tamo na vrbrda. Nije okupator postavio svog političara, nego našeg, srpskog nam uvalio. Srbija nema vojsku ni generale. Sve tamo su većinom dileje i nisu u stanju ni vrane sa polja da rasteraju, a ne neki rat da vode. Bolje da se sklone.

 25. Rade says:

  Dikoviću,ruka ti se osušila i sjeme ti se izdajničko zatrlo.I tebi i Vučiću.Ološu izdajnički.

 26. says says:

  Hoce reci da su Srbi od sad nemački ovčari

 27. Republika bivsa Juzna Srbija says:

  tako je! srbi su sluge tj.nemacko-americki psi.

 28. Olьga Kolьskaя says:

  Gosudarstva, kotorыmi upravlяюt izvne, otnositelьno bыstro rasstaюtsя so svoeй istorieй, so svoim prošlыm, so svoimi tradiciяmi, so svoimi nacionalьnыmi simvolami, so svoimi obыčaяmi, často i s sobstvennыm literaturnыm яzыkom. Эto skazal Slobodan Miloševič A vы, bratья, dumaйte, prežde čem prinimatь strategičeskie rešeniя. Bog dal vam Serbiю, kak nam dal Rossiю, ne poterяйte eё. ne poterяйte sebя.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *