ГОТОВО ЈЕ! Председник Авганистана предао власт талибанима

GOTOVO JE! Predsednik Avganistana predao vlast talibanima

15 avgusta 2021

Predsednik Avganistana Ašraf gani je predao vlast prelaznoj vladi.Faktički, ovaj potez označava predaju Kabula Talibanima.

Talibani su vodili pregovore sa Ganijem u predsedničkoj palati.

Predsednik prelazne vlade će biti bivši ministar unutrašnjih poslova Ali Ahmad Džalali.

Za manje od jednog dana, talibani su bez upotrebe sile preuzeli vlast u Kabulu posle 20-godišnje vojne kampanje SAD u zemlji.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Carnex says:

  Tako cemo i mi da preuzmemo KiM i ostale Srpske zemlje koji su trenutno okupirane, nek nam dragi Bog u pomoc. Amin!

 2. petrovgrad says:

  Bitno je da se Ameri povlače. sledi Irak, Sirija Kosovo.

 3. Hasan seckati says:

  Pa dobro nije sve propalo, možda Bani Talibani donesu i nešto dobroga, recimo šerijat, sve muškinje posunetiti da ne mogu da masturbiraju a žene odmotavati iz feredža samo kada treba da se oplode i porode. A za krađu najpre ide šaka, pa ruka i tako redom. U al bi političari u srbiji bili osakaćeni.

 4. 1980 says:

  I Ameri? Šta bi na kraju? Te borba protiv terorizma,Bin Laden,osovina zla,demokratija,ovo ono,bla,bla,bla...

 5. Triglav says:

  eto, predali položaje svojim paravojnim jedinicama za predstavnički rat sa…

 6. Rista says:

  Pa znalo se još pre par dana da će baš ovako biti. Šta sledi? Pa malo mi je nezgodno ali aj ipak da vas potsetim...Dok se Kina i Rusija useravaju od nekog stravičnog straha od Talibana i prete na granicama Avganistana Talibanima, Amerika je mirno posmatrala i sagledala situaciju koju je...pa znali su Ameri ali nije bilo korisno reći to javno...Šta je to? Pa kao što smo videli, odjednom Talibani "nacisti" po celom Avganistanu i nigde ni puška da pukne. Znači, već su sve odradili gotovo savršeno. Kako je to moguće? Pa zato što je avganistanski narod listom za Talibane a Talibani su plod avganistanskog naroda. Plus, mislim da je CIJA povukla pragmatične poteze i to vrlo uspešno. Povukli su svu nato vojsku osim pragmatičnog dela sa kojim će se Talibani uskoro rukovati na Avganistanskoj teritoriji, ostavili svog čoveka Ali Ahmad Džalalija da bude pri ruci TALIBANIMA, a Talibani su svesni da je to jedini ispravan put i prihvatili su američku CIJA ispruženu ruku i Džalalija. Uskoro će se "ozloglašeni" Talibanski vođa rukovati uz osmeh sa američkim generalom usred Kabula. Dalje će vidimo kako Rusija i Kina brzo prekidaju anti taliban vežbe ali prekasno. Amerika je opet povukla jedan od svojih trans pragmatičnih poteza i sada ostaje polako da nadogradi Avganistan kao i Vijetnam, i da ga okrene protiv Rusije i Kine. Eto kako Amerika pravi saveznike čak i tamo gde niko ne bi ni u snu očekivao. A Rusi i Kinezi? Pa oni ima još mnogo da uče. Jesu podosta kopirali od Amerike ali te visine kao što su Novi saveznici Amerike Vijetnam i Avganistan, još nisu dostigli. Zakasnili su 50 godina sa anti taliban vojnim vežbama. Trebali su da čekaju na granici u dogovoru sa Talibanima i da oma uđu u Avganistan sa kolonama kamiona hrane i kineskih cipela i sandala i da prošvercuju SVOGA Džalalija. Ali kasno Marko...Amerika je već zasela na vlast u oslobođenom Avganistanu. Ostalo je rutina. Neverovatno koliko je Amerika lako dala šah mat Rusiji i kini. Ovaj mat će u istoriju ući kao Avganistanski dvostruki mat. A moji Srbi gutali američke priče o Talibanima manijacima iako ih je neki Rista davno upozoravao da to nije baš tako. Ništa drugo, nego ostaje svetu da ispravlja svoje taktičke istorijske knjige i uvede ovaj Američki dvostruki mat Kini i Rusiji kao primer za svoje osnovce. Čak ni ja nisam predvideo da će Amerika baš ovako lako i brzo prevesti Avganistan u svoje vode. Kroz par godina, eto izvoza iz Avganistana u Ameriku bez ikakvih problema. Aj što ja nisam odmah sagledao ovaj scenario, pa ja sam samo Rista, ali kako to da ga ni Putin ni Si Mile nisu videli i da su reagovali sasvim pogrešno?

 7. Rista says:

  Jooo bre Srbi, vid vaših komentara gore? Pa čitajte malo i možda shvatite šta se dogodilo. Bože gospode, pa vi još živite jučerašnji dan i još uvek "vežbate" sa Rusima i Kinezima na granici Avganistana? Aj bre budite se.

  • Cp6a says:

   Ma bre bata Rile, svuda amerima ide po duboko promišljenom planu, a Rusi i Kinezi pojma nemaju.

   • Rista says:

    Gde si bre Srbo brate? Nedostaju mi tvoji biser i kratki osvrti, puni čežnje, na moje komentare. A ljutim se što mi nikada nisi ponovio, iako sam te zamolio, da ponoviš onu definiciju mene mi, jer sam je jako voleo i odjednom mi odlete iz mozga. Lepo sam te pitao da je ponoviš a ti se ni osvrno nisi. Ponekad mi padneš napamet u sred dana, onako dok se preznojavam kopajući kanale pod stare dane i imam utisak danas da si ti čvrst, balansiran i razuman umerenjak. Nema eksplozija, nema gađanja ali ipak dosta kažeš. Pozdrav tebi brate Srbo. Ja ne volem ni jednu veliku silu i ne tretiram ih sa poštovanjem pošto sve što rade, rade siledžijski. A Ruse i Kineze čačkam ne bi li malo žešće i praktičnije reagovali, ali kao što vidiš, ne slušaju me ni pod razno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *