ГОТОВО ЈЕ: Русија пуни Белорусију оружјем и војском – Ушло 200 возова војне опреме и војника

ГОТОВО ЈЕ: Русија пуни Белорусију оружјем и војском – Ушло 200 возова војне опреме и војника

23 јануара 2022

Белоруски медији преносе да су 21. јануара 2022. године у Белорусију стигла 33 воза са руском војском и опремом.

Просечан број вагона у једном железничком возу је 50 јединица, а укупан број возова са војном опремом пребачених у Белорусију достиже 200.„У периоду од 16.01.2022. до 21.01.2022. године, више од 33 војна ешалона са војном опремом и војним особљем Оружаних снага РФ је већ стигло на територију Републике Белорусије.

Све се дешава у оквиру заједничке стратешког вежбе Оружаних снага Републике Белорусије и Руске Федерације “Союзная решимость” за 7 дана.

Возови и даље долазе. Према израђеном Распореду кретања војних ешалона, укупан број возова који ће стићи у Белорусију је 200, што је веома висока цифра. Просечан број вагона у војним ешалонима је 50.

Важно је напоменути да је само 29 војних ешелона било укључено у највеће вежбе Запад-2021. У пракси је то 7 пута мање него на предстојећим вежбама у фебруару.

Познато је да ће вежбе бити одржане на територији Белорусије 10 дана, међутим, огромна количина руске војне опреме, укључујући и офанзивно наоружање, већ је изазвала панику у Украјини и земљама НАТО-а.

Процена руских аналитичара је да ова количина оружја и војске у Белорусији која се граничи са Пољском, Украјином и Балтиком, изазива велико узнемирење НАТО земаља јер страхују од руске инвазије у случају коначне пропасти преговора о руским захтевима.

Такође нико не зна да ли ће та количина руске војске и оружја трајно остати у Белорусији као велика претња Западу.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. Gagi says:

  Da je bar ovim novim brzim prugama stigao neki vagoncic i do nas, lepo bi bilo.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  SMRT.... SMRT.... SMRT.... SMRT..... OGAN.....OGAN.....OGAN....OGAN.....SMRT.....SMRT......SMRT......SMRT.......OGAN.....OGAN....... NA MARS.....

 3. milorad5 says:

  Ne verujem da će rusija napasti,vreme radi za putina ovo je samo upozorenje NATO paktu da ne napadaju,da ih spremno čeka ozbiljna i opasna vojna sila i da neće moći konvencionalnim naoružanjem koje im je trenutno na raspolaganju BEZ KONTROLE NACIJA koje ČINE NATO PAKT da postignu neke brze i iznenadne uspehe i da će to postati produženi opasani rat koji može svakog časa da preraste uz nuk.sukob.NATO BEZ SAGLASNOSTI NACIJA koje ga čine na duže staze ne može da ratuje inače će se raspasti koalicija i svešćese na nekoliko članica jezgra koje NE MOGU bez ogromnih žrtava i teškog razaranja po sebe da poraze rusiju.Rusi pametno rade ali problem je što imaju budale za protivnike i ZATO će rat da izbije,oni više ne mogu nazad i spemni su da rizikuju živote svog gradjanastva za sopstvene privatne ciljeve.Ostaje da se vidi šta to gradjanasstvo misli o tome ali ne bih rekao da su oduševljeni a biće još manje kad ostanu u mraku i bez goriva i kad im se život odjednom svede na racionalizaciju i mobilizaciju.Ne mogu da zamislim nemačku ili francusku ili englesku u takvom scenariju jer oni nisu ni sposobni više da izvedu taj scenario na unutrašnjem planu,a to znači pobunu, revoluciju i svrgavanje RATNIH POGLAVICA.Blinken i njemu slični rizikuju VEŠALA sa ovim što rade.Neće ih rusi obesiti,obesiće i njihovi oficiri.

 4. Bilo jednom u Amerike says:

  Neće biti nikakve invazije jer Rusima to ne treba, ali jedno je sigurno da će biti neutralisani nato ciljevi u Ukrajini bez ikakve invazije ili agresije na samu Ukrajinu. Zahvati će biti precizni i hirurški. Kao što NATO nije vršio invaziju na Srbiju već je gađao samo locirane ciljeve lokatorima koje su postavljali naši ljudi iz demokratske Điđi stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u