ГОТОВО ЈЕ: Русија пуни Белорусију оружјем и војском – Ушло 200 возова војне опреме и војника

GOTOVO JE: Rusija puni Belorusiju oružjem i vojskom – Ušlo 200 vozova vojne opreme i vojnika

23 januara 2022

Beloruski mediji prenose da su 21. januara 2022. godine u Belorusiju stigla 33 voza sa ruskom vojskom i opremom.

Prosečan broj vagona u jednom železničkom vozu je 50 jedinica, a ukupan broj vozova sa vojnom opremom prebačenih u Belorusiju dostiže 200.„U periodu od 16.01.2022. do 21.01.2022. godine, više od 33 vojna ešalona sa vojnom opremom i vojnim osobljem Oružanih snaga RF je već stiglo na teritoriju Republike Belorusije.

Sve se dešava u okviru zajedničke strateškog vežbe Oružanih snaga Republike Belorusije i Ruske Federacije “Soюznaя rešimostь” za 7 dana.

Vozovi i dalje dolaze. Prema izrađenom Rasporedu kretanja vojnih ešalona, ukupan broj vozova koji će stići u Belorusiju je 200, što je veoma visoka cifra. Prosečan broj vagona u vojnim ešalonima je 50.

Važno je napomenuti da je samo 29 vojnih ešelona bilo uključeno u najveće vežbe Zapad-2021. U praksi je to 7 puta manje nego na predstojećim vežbama u februaru.

Poznato je da će vežbe biti održane na teritoriji Belorusije 10 dana, međutim, ogromna količina ruske vojne opreme, uključujući i ofanzivno naoružanje, već je izazvala paniku u Ukrajini i zemljama NATO-a.

Procena ruskih analitičara je da ova količina oružja i vojske u Belorusiji koja se graniči sa Poljskom, Ukrajinom i Baltikom, izaziva veliko uznemirenje NATO zemalja jer strahuju od ruske invazije u slučaju konačne propasti pregovora o ruskim zahtevima.

Takođe niko ne zna da li će ta količina ruske vojske i oružja trajno ostati u Belorusiji kao velika pretnja Zapadu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Opa, Đurđo!

 2. Gagi says:

  Da je bar ovim novim brzim prugama stigao neki vagoncic i do nas, lepo bi bilo.

  • Ivke says:

   Tako je

 3. Vojna i ojdeSve says:

  SMRT.... SMRT.... SMRT.... SMRT..... OGAN.....OGAN.....OGAN....OGAN.....SMRT.....SMRT......SMRT......SMRT.......OGAN.....OGAN....... NA MARS.....

 4. milorad5 says:

  Ne verujem da će rusija napasti,vreme radi za putina ovo je samo upozorenje NATO paktu da ne napadaju,da ih spremno čeka ozbiljna i opasna vojna sila i da neće moći konvencionalnim naoružanjem koje im je trenutno na raspolaganju BEZ KONTROLE NACIJA koje ČINE NATO PAKT da postignu neke brze i iznenadne uspehe i da će to postati produženi opasani rat koji može svakog časa da preraste uz nuk.sukob.NATO BEZ SAGLASNOSTI NACIJA koje ga čine na duže staze ne može da ratuje inače će se raspasti koalicija i svešćese na nekoliko članica jezgra koje NE MOGU bez ogromnih žrtava i teškog razaranja po sebe da poraze rusiju.Rusi pametno rade ali problem je što imaju budale za protivnike i ZATO će rat da izbije,oni više ne mogu nazad i spemni su da rizikuju živote svog gradjanastva za sopstvene privatne ciljeve.Ostaje da se vidi šta to gradjanasstvo misli o tome ali ne bih rekao da su oduševljeni a biće još manje kad ostanu u mraku i bez goriva i kad im se život odjednom svede na racionalizaciju i mobilizaciju.Ne mogu da zamislim nemačku ili francusku ili englesku u takvom scenariju jer oni nisu ni sposobni više da izvedu taj scenario na unutrašnjem planu,a to znači pobunu, revoluciju i svrgavanje RATNIH POGLAVICA.Blinken i njemu slični rizikuju VEŠALA sa ovim što rade.Neće ih rusi obesiti,obesiće i njihovi oficiri.

 5. Bilo jednom u Amerike says:

  Neće biti nikakve invazije jer Rusima to ne treba, ali jedno je sigurno da će biti neutralisani nato ciljevi u Ukrajini bez ikakve invazije ili agresije na samu Ukrajinu. Zahvati će biti precizni i hirurški. Kao što NATO nije vršio invaziju na Srbiju već je gađao samo locirane ciljeve lokatorima koje su postavljali naši ljudi iz demokratske Điđi stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *