ГОТОВО ЈЕ! САНKЦИЈЕ ВИШЕ НЕМАЈУ СМИСЛА! Историјски договор Русије и Ирана, споразум вредан ДЕСЕТИНА МИЛИЈАРДИ долара руши све ПЛАНОВЕ ЗАПАДА!

GOTOVO JE! SANKCIJE VIŠE NEMAJU SMISLA! Istorijski dogovor Rusije i Irana, sporazum vredan DESETINA MILIJARDI dolara ruši sve PLANOVE ZAPADA!

7 novembra 2022

Rusija i Iran nastavljaju da jačaju trgovinske veze kako bi ublažile sankcije Zapada.

Iran očekuje da u decembru potpiše sporazum vredan 40 milijardi dolara sa ruskim Gaspromom, rekao je ove nedelje zamenik iranskog ministra spoljnih poslova Mahdi Safari.„Zaključili smo ugovor vredan 6,5 milijardi dolara sa Gaspromom. Nadamo se da će preostali sporazumi u ukupnoj vrednosti od 40 milijardi dolara biti potpisani sledećeg meseca”, rekao je Safari novinskoj agenciji ISNA, dodajući da su pregovori u toku. Nacionalna iranska naftna kompanija i Gasprom dogovorili su se u julu da sarađuju u razvoju dva nalazišta gasa i šest naftnih polja u Iranu.

Dokument uključuje i razmenu prirodnog gasa i naftnih derivata, realizaciju LNG projekata i izgradnju gasovoda. Zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak je početkom oktobra najavio da bi Moskva i Teheran mogli da se dogovore o razmeni 5 miliona tona nafte i 10 milijardi kubnih metara gasa, koja će biti završena do kraja godine.

Novak je u utorak rekao da su Rusija i Iran već započeli razmenu energetskih resursa, posebno naftnih derivata, i dogovorili se da prošire spisak robe kojima se trguje. On je takođe primetio da će se „iznos ruskih investicija u iranska naftna polja povećati“.

Do razvoja događaja dolazi kada Rusija i Iran ubrzano proširuju svoje energetske i trgovinske veze usred sankcija Zapada uvedenih obema nacijama. Ovakvi poslovi pomažu zemljama da izbegnu probleme poravnanja koje predstavlja zapadni finansijski sistem.

Rusija i Iran takođe imaju direktnu trgovinsku vezu preko Kaspijskog mora. Iranski ministar nafte Džavad Ovdži rekao je na bilateralnom forumu da javni i privatni sektor u obe zemlje nastoje da „neutrališu sankcije“.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad5 says:

    NEPRIJATELJ MOG NEPRIJATELJ JE MOJ PRIJATELJ:)konacno su se setili i jedni i drugi i treći te izreke,a SVI PATE od NATO zuluma manje ili više,ovi sa zapada su krenuli da SILUJU sve redom,neće se to dobro završiti za NJIH.Zapad misli da će moći da stvori AUTONOMNU trgovinsku i proizvodnu zonu koja će diktirati ostatku slepaca na svetu šta i kako,evo sad rusima ONI odredjuju cenu nafte koju rusi prodaju ne njima nego DRUGIM partenrima:)tu se vide njihove kolonijalne aspiracije.Jednom kolonizator UVEK kolonizator,oni NE MOGU da se SKINU sa TE IGLE.Zapad bez NASILNE kontrole TRŽIŠTA ne može da opstane u ovakvoj priči kakave je danas i uskoro će oni to da shvate kada im se VELIKI DEO TRŽIŠTA ZATVORI.Mogu nemci da prodaju mercedese jedni drugima ali verovatno će to da budu modeli BEZ KLIPOVA ili tako nešto:)

  2. Toma says:

    Ko je uvveo sankcije rusije,dupolisci,slabe države,ucenjene države,sve je to oko milijarde ljudi, naspram njima sankcije nisu uvele nezavisne države sa 6 milijarde ljudi,te zapad može svojim sankcijama samo da se slika i ništa više.Što sae Balkana tiče pa ta balkanske državice uvek su bile na strani fašizma pa su i sada u savezusa fašistima.

  3. Toma says:

    Živela Rusija jer se bori i spašava ceo svet od satanista,fašista,rodoskvnatelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *