ГОТОВО: Велика Британија се повлачи из ЕУ!

GOTOVO: Velika Britanija se povlači iz EU!

15 novembra 2018

Pregovarači Evropske komisije i Ujedinjenog Kraljevstva postigli su juče dogovor o uslovima Člana 50 koji se odnosi na Sporazum o povlačenju, saopšteno je iz Evropske komisije.

Svi aspekti Sporazuma o povlačenju su sada finalizovani i dogovoreni na nivou pregovarača. Evropska komisija preporučuje Evropskom savetu da ustanovi da je došlo do odlučujućeg napretka u pregovorima o urednom povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, da omogući zaključivanje pregovora o Sporazumu o povlačenju i da se pokrenu sledeći koraci u ovom procesu“, stoji u saopštenju Evropske komisije.

Komisije navodi se da sporazum o povlačenju obuhvata sve elemente razdruživanja Velike Britanije od EU: prava građana, finasijsko poravnanje, period tranzicije, upravljanje kao i protokole o Irskoj, Gibraltaru i Kipru, kao i druga pitanja vezna za razdruživanje.

U sedištu Evropske komisije u Briselu naglašavaju da su pregovarači takođe postigli sporazum o okviru političke deklaracije o budućim odnosima EU i Ujedinjenog Kraljevstva.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Micko says:

  Ne povlaci se Britanija nego Rotsildova banka koja je VLASNIK Britanije i mnogo cega drugog.

 2. MIMICA says:

  Dobili su sve što su tražili, biće im bolje je nego da su unutra...

 3. Slobodanka says:

  Koliko dugo će trajati EU? Za tri godine u vreme odlaska Merkelove sa političke scene biće interesantno napraviti presek šta je ostalo od EU. Moguće je da ubrzo desiće se novi slučajevi nekakvih egzita. Gledaj Vučićevu Srbijicu kako se gura kao poslednji zakasneli jahač da udje tamo odakle se izlazi. Može li još gluplje od ovoga? Ko zapravo odredjuje ovakvu politiku SNS-a koja je po Srbiju i gubitnička i uzaludna?

  • dare says:

   ostaje mi samo da se nadam da vucic kupuje vreme,ako to nije u pitanju onda smo belosvetski majmuni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *