ГОВОР ОД КОЈЕГ СУ СЕ СВИ СМРЗЛИ: Путин у Давосу поручио светској елити…

ГОВОР ОД КОЈЕГ СУ СЕ СВИ СМРЗЛИ: Путин у Давосу поручио светској елити…

3 фебруара 2021

Русија је спремна да преузме одговорност за безбедност и добробит Европе, ако се Европа одрекне либералних вредности и изрази жељу да прихвати нови модел друштвеног развоја. О томе говори економиста Михаил Хазин.Стручњак је објаснио главну поруку изјаве председника Русије Владимира Путина на Светском економском форуму у Давосу.

Према његовом мишљењу, руски лидер је јасно ставио до знања ко ће, у условима растуће глобалне кризе, моћи да побегне, а коме је ипак суђено да „заврши у страшној агонији“.

Судећи по говору шефа државе, он је већ развио акциони план за све најзначајније социјалне и економске сфере, а његова примена омогућиће многим земљама да умање негативне последице предстојећих великих турбуленција.

Kонкретно, реч је о подели света на различите валутне зоне, које неће зависити једна од друге, рекао је Хазин.

И са оваквим стањем ствари, међународна заједница би требало да схвати да је будућност загарантована само оним силама које су још увек способне да својевољно донесу одлуку и напусте либерални модел развоја друштва.

„Они који се и даље буду држали либералних вредности, неизбежно ће изгубити и на крају ће остати без ичега“, нагласио је експерт.

Значајно је да је Европа већ почела да размишља о пребацивању одговорности за своју сигурност и добробит на леђа Русије.

И, према речима стручњака, Путинов говор у Давосу је својеврсни договор са оваквим стањем ствари. Међутим, да би се то догодило, Европа треба да усвоји нови модел изградње и развоја свог друштва.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u