ГОВОР ОД КОЈЕГ СУ СЕ СВИ СМРЗЛИ: Путин у Давосу поручио светској елити…

GOVOR OD KOJEG SU SE SVI SMRZLI: Putin u Davosu poručio svetskoj eliti…

3 februara 2021

Rusija je spremna da preuzme odgovornost za bezbednost i dobrobit Evrope, ako se Evropa odrekne liberalnih vrednosti i izrazi želju da prihvati novi model društvenog razvoja. O tome govori ekonomista Mihail Hazin.Stručnjak je objasnio glavnu poruku izjave predsednika Rusije Vladimira Putina na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Prema njegovom mišljenju, ruski lider je jasno stavio do znanja ko će, u uslovima rastuće globalne krize, moći da pobegne, a kome je ipak suđeno da „završi u strašnoj agoniji“.

Sudeći po govoru šefa države, on je već razvio akcioni plan za sve najznačajnije socijalne i ekonomske sfere, a njegova primena omogućiće mnogim zemljama da umanje negativne posledice predstojećih velikih turbulencija.

Konkretno, reč je o podeli sveta na različite valutne zone, koje neće zavisiti jedna od druge, rekao je Hazin.

I sa ovakvim stanjem stvari, međunarodna zajednica bi trebalo da shvati da je budućnost zagarantovana samo onim silama koje su još uvek sposobne da svojevoljno donesu odluku i napuste liberalni model razvoja društva.

„Oni koji se i dalje budu držali liberalnih vrednosti, neizbežno će izgubiti i na kraju će ostati bez ičega“, naglasio je ekspert.

Značajno je da je Evropa već počela da razmišlja o prebacivanju odgovornosti za svoju sigurnost i dobrobit na leđa Rusije.

I, prema rečima stručnjaka, Putinov govor u Davosu je svojevrsni dogovor sa ovakvim stanjem stvari. Međutim, da bi se to dogodilo, Evropa treba da usvoji novi model izgradnje i razvoja svog društva.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *