ГОВОР РАТКА МЛАДИЋА на крају рата који многи не желе да објаве (ВИДЕО)

GOVOR RATKA MLADIĆA na kraju rata koji mnogi ne žele da objave (VIDEO)

24 jula 2015

li-ratko-mladic-cp-630Legendarni govor generala Ratka Mladića koji je održan u Vlasenici u oktobru 1995. godine, na samom kraju odbrambenog otadžbinskog rata nikada nije u celini prikazan u medijima. Delovi govora, uglavnom oni na kojima Mladiću drhti glas i gde je jako emotivan, prikazivani su u raznim emisijama i analizama u kojima su hteli da srpskog generala u nekom  lošem svetlu.

Međutim, u tada održanom govoru Mladić je govorio o početku rata, pogibijama srpskih vojnika, oslobođenju Srebrenice. On je pričao čak i o tome kako je sa grupicom vojnika bio 13. jula 1993. opkoljen od strane Muslimana i tome kao je spašen.

Pročitajte još:

DA LI JE OVO GENOCID? – Mladić pušta muslimansku nejač na slobodu (VIDEO)

Kako je CIA videla srpske lidere, Miloševića, Mladića, Karadžića, Šešelja, Arkana, Frenkija, Draškovića, Đinđića…

– Ukupno nas je bilo 11 a na nas je nadirala muslimanska Bosanska brigada. Mi nismo imali poginulih ni ranjenih a oni su izbrojali 373 poginula. Tako smo se borili za svoj narod – rekao je Mladić dodajući da se nalazio osam sati u okruženju.

General je rekao da je srpski narod pokazao viteštvo u Srebrenici i omogućio evakuaciju čak i onih koji su „klali srpski narod“.

– Omogućili smo koljačima iz Srebrenice i Žepe da našim autobusima pređu tamo gde žele – rekao je Mladić i dodao da je to najteže palo majkama ubijenih Srba.

– U petogodišnjem ratu na srpskim prostorima zapadno od reke Drine stvorili smo Republiku Srpsku, ona je okupana u krvi srpske dece, i moramo jasno saopštitičitavom Svetu i pokoljenjima koja iza nas naslediti da znaju da čuvaju tu se ta svetinja srpska izvojevana u neravnopravnoj borbi sa moćnicima i silnicima ovoga sveta koji žele da stave pod noge svakog ko ne misli kako misle oni – rekao je Mladić.

Mladić je rekao da se Vojska Republike Srpske nije uplašila ni NATO bombardovanja i da srpski narod može opstati na ovim prostorima samo ako su složni.

Pogledajte govor koji nikada nije emitovan u celini:

(Pravda.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Danilo says:

  REP.SRPSKA BICE ZAHVALNA SVE DOK I JEDNA SRPSKA DUSA ZIVI NA PROSTORIMA REP.SRPSKE SVOM NAJVECEM,NAJBOLJEM I NAJHRABRIJEM SINU GEN.RATKU MLADICU. GOSP.GENERAL RATKO MLADIC,SRPSKI HEROJ I SRPSKI MUCENIK. DA NAM POZIVI JOS STOTINU GODINA. AMIN!!!

 2. Istina celna says:

  Generale, Ljudino!

 3. Stepa says:

  Veliko postovanje srpskom junaku, jednog od najvecih nasih vojskovodja, rame uz rame vojovodama Misicu, Stepi, Putniku i Bojovicu. Velika je sreca za nas narod da je imala takvog coveka u tako teskim trenucima za nas ceo srpski narod, u situaciji koja nije bila nimalo bolja nego 1914-1918. Srpski narod se ponosi takvim junacima a stidi izdajnika tipa Kandic, Biserko, Draskovic i ostala ...

 4. Ranko-Banja Luka says:

  Stepo, ali i velika je nesreća što imamo ljude kao što su Tadić, Čeda, Šutanovac, Dačić, Ljajić, Vuk Drašković, koji su učestvovali u izdaji i slanju generala Ratka Mladića, i svih ostalih heroja i najboljih srpskih sinova, onim zlotvorima u Hag! Nisam siguran da i ovi današnji, koji su na vlasti, nebi uradili istu izdaju.. istorija će svima suditi po zasluzi, ali i nama, narodu, jer stalno biramo najgore od nas, da nas vode..

 5. Istina says:

  Pa sto ne ubiste onog ciganina cedu?

 6. MIRKO says:

  NIKOLA TESLA I RATKO MLADIĆ,DVA NAJVEĆA SRBINA 20OG VEKA! GENERALE,HVALA TI! GAMAD TE JE ISPORUČILA,AL TI SI ZAUVEK U SRCIMA,MISLIMA I DELIMA 12 MILIONA SRBA! OSTAĆEŠ JEDAN,JEDINI,PRAVEDNI I NAJBOLJI SRBIN! ZA TEBE BI DAO SVE! VEČNO TI HVALA I ZNAJ DA SI UPISAN U SRPSKU ISTORIJI U VRH NAJVEĆIH SRBA,A TO NIJE MALA STVAR! VOLI TE SRPSKI NAROD I JA KRAJIŠNIK! POZDRAV VELIKI IZ BENKOVCA!

 7. Apis says:

  Pridruzujem se onima koji vole i postuju heroja GENERALA RATKA MLADIĆA. Koliko god smo mlađi od njega on ce nas nadziveti jer RATKO MLADIĆ JE VECAN!

 8. role zarolaj says:

  Moj djeneral...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *