ГОВОР „РУСКОГ“ ГИМНАЗИЈАЛЦА У БУНДЕСТАГУ шокирао целокупну јавност! ЕВРОПА ЛИКУЈЕ, РУСИЈА БЕСНА!

GOVOR „RUSKOG“ GIMNAZIJALCA U BUNDESTAGU šokirao celokupnu javnost! EVROPA LIKUJE, RUSIJA BESNA!

22 novembra 2017

Učenik gimnazije u ruskom gradu Novi Urengoj – Nikolaj Desjatničenko – izazvao je skandal, na shvativši – bar ne u početku – da će se naći u njegovom epicentru.

Kao gost je nastupio u nemačkom Bundestagu i pred njetgovim poslanicima rekao i ovo što se niko od njih ne bi usudio: da su Nemci poginuli i zartobljeni pod Staljingradom bili „nevini ljudi koji su želeli da mirno žive, a ne da ratuju”.

Poginule Nemce u najvećoj bici u dosadašnjoj istoriji čak je nazvao „nevino poginulim” koji uopšte nisu želeli da ratuju.

Odmah mu je iz Rusije poručeno: Nemci koji uistinu nisu želeli da ratuju – završili su u konclogorima ili bili streljani. Našli su se i oni koji su ga osumnjičili da „pere hitlerovce”.

Uz naglašavanje: nevin nije ni jedan nemački vojnik koji je sa puškom u rukama napustio granice svoje zemlje.

Nikolajeva bivša učiteljica je ukazala da je on pred nemačkim poslanicima govorio o miru u celom svetu, a njegovi školski drugovi – da mu je govor bio skraćen.

Akademik-istoričar Veniamin Aleksejev pozvao je da se dečak ne shvata previše ozbiljno i ne pretvara u nacionalni problem „jer je to potpuno besmisleno”.

Došlo je dotle da je komitet za obrazovanje gornjeg dfoma parlamenta RF zatražio da se proveri kako se u njegovoj gimnaziji predaje istorija.

Vlasti Novog Urengoja su objavile apel: Ne pravite od Nikolajevih reči njegov odnos prema fašizmu, on je samo želeo da kaže da nisu svi Nemci želeli da ratuju…

Kritičari nisu sasvim popustili. Ukazali su da Nikolaj nije tvrdio da su „nevini izginuli” ili da nisu želeli da ratuju neki „apstraktni Nemci” već oni koji su učestvovali u Staljingradskoj bici.

Čak su podsetili na ove reči koje je – takođe u Bundestagu – izgovorio u januaru 2014-te ruski pisac Danil Granin koji je preživeo nemačku blokadu Lenjingrada:

„Nemačka armija je, u prilično udobnoj poziciji, čekala da glad i mrazevi nateraju Lenjingrad da kapitulira. Vojnici treba da ratuju protiv vojnika, a na Lenjingrad je bila poslata glad koja je ratovala umesto vojnika. Dugo nisam mogao da Nemcima da oprostim to iščekivanje kapitulacije i pogibije grada”.

Granin je u Bundestagu šokiranim poslanicima ispričao i kako je jedna majka – umsto da sahrani sina od tri godine, koji je umro od gladi – ostavila njegovo telo na mrazu, između dva krila prozora, i danima odsecala po komadić da bi sačuvala život kćerke od 12 godina.

Granin je prilikom tog nastupa imao 95 godina i ceo sat je stajao pred nemačkim poslanicima, odbijajući da sedne… A umro je samo pet meseci kasnije…

Neki su već predložili da se Nikolaj odvede u Volgograd (Staljingrad) – da sve vidi svojim očima.

A neki da mu se omogući da odgleda celo izlaganje Danila Granina u Bundestagu…

(Fakti)

KOMENTARI26 komentara

 1. zlatko says:

  A ja mislim da se mali zalaže za komandnu odgovornost. Dete prati trendove.

 2. Taipova Češma says:

  Treba ga lečiti - samo ne znam da li postoji lek jer je bolest izgleda ......

 3. Pera švaba says:

  Sovjetski savez i Staljin su krivi što su ih nevini i nedužni Nemački fašisti morali oružjem primorati na predaju na koju nisu dobrovoljno pristali.

 4. brko says:

  Ja mislim da malog trba poslati kod psihijatrai dobro ispitati i postavit na odgovatajucu terapiju ,ocito da nije sve uredu u toj mladoj glavi,ali ako se bude pridrzavao terapije ima sanse da se izleci...

 5. Rade Kornjaca says:

  Pa ovaj momak i nije toliko mlad da ne zna neke stvari! Pod hitno mu pustiti da odgleda film "Ivanovo detinjstvo"...

 6. doktrina soka says:

  Nije mali nista kriv,sve je to organizirala NVO,sekte ili neko drugi ko radi protiv ruskog naroda i na REVIZIJI 2WW.Kako je satro,mali Rus stigao u Bundestag.Prst na celo i sve oko njega ispitati.Sta stavio stap na leda sa pinklom i pravo u Berlin,pokucao na vrata i zamolio presedavajuceg da mu da rec.HAHAHAHA.Ma ko je tu lud.Ajmo drzava Rusija,dete je maloletno,gde su i ko su roditelji za koga RADE I KO IH PLAC?.sve lici na hasku proceduru. Ne kopcaju se ruske sluzbe na ledima ,sve ce biti uredno ispitano i raskrinkano.Nije Rusija Srbija,gde se kradu deca i koga boli uvo za to.

  • Velika Metla says:

   "doktrina",pre nekih desetak godina sam napisao komentar u kojem sam rekao da se ide ka tome(uz pomoć onih istih koji su i stvorili Hitlera)da će se uskoro početi pisati o tome kako su Rusi bili agresori na Nemačku,a ne Nemci na Rusiju(odnosno na SSSR)! Jer "vol-strit"uvek iznova stvara konflikte,kao i zajednice naroda (na primer Jugoslavija,Ukrajina....),kako bi uvek s vremena na vreme mogli stranama u konfliktu prodavati oružije(lovište se mora održavati)! A budala,hvala Bogu,koje će nasesti na njihove laži,nikada usfaliti!

 7. R.Srpska says:

  Ako nemcima trebaju ovakve detinjarije da se osećaju srećnima onda je to jadan narod...zloupotreba klinca u političke svrhe najniže moguće razine, da li su nemci zaista tako nisko pali?

  • Zaharije Serak says:

   Ne Njemcima ne treba.Oni su davno priznali sta se radilo i u njihovo ime i problema nema.Kompletan vrh Njemacke nikada nije htio,zelio,probao,da fabrikuje iskrivljuje cinjenice.Zato im je lakse,jer su imali jednog Willia Branta koji je klekao i izvinuo se za nedjela koju je njegova Drzava uradila.Naravno dovoljno je i to sto su Njemacki vojnici bili u Rusiji i ratovalo se u Rusiji,da normalan covjek nema dilemu.Nazalost Srbija nema Willia Branta,nema kolektivnog osvjescenja za ono sto je radjeno 90tih.Srbijanski vojnici su bili u Bosni,Hrvatskoj i rat se nije vodio u Srbiju.Za veliku Srbiju/pokusaj/ da.Ne moze jos se mora cekati,jer na vlasti su oni koji su ucestvovali u agresiji

   • Filip says:

    Zaharije, kad ćeš ti da se izviniš za zločine koje si počinio nad Srbima? Kad ćeš da se izviniš za zločine koje je u tvoje ime počinio Naser Orić? Kad ćeš da se izviniš čitavoj civilizaciji zbog tvojih prijatelja mudzahedina i klanje po čitavom svetu? Daleko si ti od Vilija Branta!!!

    • Velika Metla says:

     Filip,meni njegovo izvinjenje znači isto koliko lanjski sneg! Da mi se milijardu puta izvini(iako NIKADA u životu od takvih ne bih tražio izvinjenje)nikada ne bih prihvatio to izvinjenje iz prostog razloga što znam da nije iskreno!

     • Batinas says:

      Tako je, samo namirenje duga je pravo, e onda nece vise biti bosanskije mudjahedina ni ustasovatikanoida.

    • Zaharije Serak says:

     Ja cu Decembra 17 ove godine da sletim u Beograd .Moje ime je Zaharije Serak imam pasos Americki i naravno Bosne i Hercegovine.Posto vjerovatno imas dokaze za moje zlocine,evo ja ti govorim kada cu biti u Beogradu Srbiji,pa imas priliku da me uhapsis/naravno,ako imas dokaze za ovo sto me nazivas "zlocincem " Boravicu do 25 Decembra,a onda letim nazad za New York .

     • RS300 says:

      Bosna je gruntovno i katastarski Srpska zemlja, o kakvoj ti agresiji pricas poture!

   • Velika Metla says:

    Balijaneru,šta ti to znači "izvinuo"? Je li se u nebo "izvinUo"? Ili je možda nogu u zglobu izvinuo? Eeee,budaletino polupismena i ti si našao da piskaraš komentarluke!Od tebe je gori onaj ko ti dozvoljava da serendaš ovde!

   • Velika Metla says:

    Balijaneru,i da su "srbijanski"vojnici ratovali u Bosni i Hercegovini(uvek su i morali ratovati,jer se samo tako mogao osloboditi srbski živalj od okupacije tvojih turadi i vas poturica)nije nikakvo čudo jer tamo živi srbski narod! Ali nešto nisam siguran da su i u Rusiji živeli Nemci zbog kojih su njihovi sunarodnici morali dolaziti iz Nemačke da bi ih oslobodili okupacije i tiranije od strane ruske države!

   • Istrijan says:

    Znaš sta? Ne s....! Kažem ti kao "neutralac"

  • Velika Metla says:

   R.Srbska,Nemci su okupirani isto kao i Srbija,i niko ih ništa ne pita,kao ni Srbe što ne pitaju!

 8. goran says:

  Ovaj mali ce postati novi Srdja Popovic. Imace lepu platu.

  • Aleksandar says:

   Bravo za komentar!

 9. Trifun says:

  To je samo pocetak prilivanja para za pocetak agresivne antiruske rasisticke propaganda u EU Rajhu! Sasvim ocekivano zaostravanje odnosa koje ce se zavrsiti u brisanju zapadnih genocidnih hijena sa karte svijeta 100%! To je neminovno. Nema nazad.

  • Velika Metla says:

   Trifune,zapadnjaci mogu SAMO da kevću,što i rade,kao i ovi njihovi lizoguzi "zaharije"i ostala mu bratija,i ništa drugo! Rusiju čuva rusko oružije i najveći ruski saveznik,a to je ZIMA!

 10. Leklerk Rene says:

  Dobio mali stipendiju i jos koji euro viska,ps sad prica kako mu je nalozeno.

 11. Zoran says:

  Da, dosli su Nemci CAK ispred Staljingarad da mirno zive i da ne ratuju. Koaj budala treba biti pa reci ovako nesto. Kao i Ameri: Otisli u Irak da mirno zive i da ne ratuju.

 12. Istrijan says:

  "Dobro" se pamti od malena. A tko su mu roditelji?

 13. Milutin says:

  Ovo je dokaz unapred smišljenog plana još u februaru prošle godine da se pojačaju napadi na RUSIJU A MEĐU AKTIVNIM SVAKODNEVNIM NAPADIMA BIĆE NOVINE I TELEVIZIJE SA SMIŠLJNIM LAŽIMA I PODVALAMA KO ŠTO JE ZLOUPOTREBA OVOG DETETA KOJA JE I PO NEMAČKOM ZAKONU KAŽNJIVA. ETO TAKVI SU FAŠISTI I NJIHOVI ZAKONI DUPLOG STANDARDA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *