ГРАЂАНСКИ РАТ СЕ КУВА У ФРАНЦУСКОЈ: Упозорење официра француске војске

ГРАЂАНСКИ РАТ СЕ КУВА У ФРАНЦУСКОЈ: Упозорење официра француске војске

11 маја 2021

„Грађански рат се кува у Француској и ви то знате врло добро“, написали су активни официри француске војске у писму председнику Емануелу Макрону. Они су на тај начин подржали пензионисане генерале, који су раније написали отворено писмо у сличном тону којим указују на мањак безбедности и противекстремистичке политике.

Писмо официра, баш као и претходно писмо генерала, објавио је француски магазин „Валер актуел“. Имена официра који су га писали нису објављена, али је указано да се ради о „борцима који заслужују респект“.„Ради се о вишим официрима чија част је погажена у претходним недељама. На хиљаде француских војника потписало је отворено писмо, војника који су дали све од себе бранећи нашу слободу. Третирате их као побуњенике, иако им је једини грех то што воле своју земљу и жале њен пад“, стоји у писму.

У њему се наводи да се види „насиље у нашим градовима и селима“ и како „мржња према Француској и њеној историји постаје правило“.

„Грађански рат се кува у Француској и ви то знате врло добро. Време је за акцију да сачувамо нашу отаџбину и овај пут се ради о опстанку наше земље“, написано је у писму.

Претходно је исти магазин објавио писмо више од 1.000 војних службеника, међу којима је и 20 пензионисаних генерала, који од Макрона и владе траже да ступе у акцију против опасности од исламизма и религиозног фанатизма, који, према њиховим наводима, „могу поделити друштво и изазвати грађански рат у држави“.

Они су навели и да би војска могла да интервенише у случају да власти спроводе благу политику према екстремизму.

Француски званичници, укључујући и премијера Жана Кастекса, осудили су то писмо.

Франсоа Леконтр, начелник генералштаба француске војске, рекао је „Паризијену“ да ће 18 официра потписника писма, који су идентификовани, бити кажњени.

​Међутим, Марин Ле Пен, лидер Националног фронта, подржала је писмо официра.

„Док непоштена власт описује писмо пензионисаних генерала као највећи француски проблем, ово се заправо дешава у нашој земљи“, написала је она на Твитеру, поделивши линк са вешћу о бруталном пребијању полицајца током операције против шверцера дроге у предграђу Париза Бањолеу.

KOMENTARI5 коментара

 1. afron says:

  Nema ništa od toga, vrši se samo manipulacija straha.

 2. Čist je ko Suza says:

  Zavadiš građane pa vladaš, to se svuda sprovodi po potrebi. Bez ove prakse ne možeš biti političar.

 3. VRSK says:

  Navijači PSG-a protiv navijača Olimpika iz Marseja!

 4. persida says:

  Francusku su unistile Francuskinje koje od ljubavi prema crncima i Arapima odavno ne radjaju belu decu. Niko njima nije kriv, samo su odabrali put nestanka.

 5. Milutin says:

  Isti oni koji su poništili dostignuća Francuske buržoaske revolucije sada su instrumentizovali islam kroz izbeglički stampedo na Evropu. Da prisilno nametnu globalizam. Francuskoj, a i ostalim zemljama EU treba druga buržoaska revolucija da konačno učvrste svoje Republike. Izbeglice tu ne smetaju. Obnovite im njihove domovine, prestanite da ih uništavate, u svakom pogledu, i oni će se vratiti svojim kućama. Učite od Rusije i Kine kako se to radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u