Gradnja Južnog toka počinje u decembru

Gradnja Južnog toka počinje u decembru

2 oktobra 2013

rusija-gasovod-ESPO_RIA-NovostiPredsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da je kurs Srbije jasan, da ona želi tesno da sarađuje sa Rusijom i da to ne ometa evropske integracije naše zemlje.

Tokom današnjeg sastanka Nikolića i ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina, zaključeno je da sve pripreme za otpočinjanje radova na izgradnji Južnog toka u Srbiji protiču po planu i da se očekuje da izgradnja gasovoda počne u decembru ove godine.

Takođe, projekat rekonstrukcije železničkih puteva u Srbiji, na čemu zajednički rade Srbija i Rusija, trebalo bi u narednih pet godina znatno da unapredi železničku infrastrukturu naše zemlje, što će je učiniti daleko povoljnijom za strane investicije nego što je sada slučaj, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Nikolić i Čepurin zaključili su da se i drugi strateški projekti na kojima sarađuju naše dve zemlje odvijaju prema planu i istakli potrebu što skorije pripreme ugovora koji bi definisao specijalne odnose koje imaju Srbija i Rusija u vezi isporuka gasa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *