GRADONAČELNIK LONDONA: Najbolje je izaći iz ovakve EU

GRADONAČELNIK LONDONA: Najbolje je izaći iz ovakve EU

4 avgusta 2014

Boris Johnson 922Gradonačelnik Londona Boris Džonson smatra da bi Velikoj Britaniji uskoro moglo biti bolje ako izađe iz Evropske unije nego da ostane u njoj.

“Kada pogledate koliko košta socijalna politika EU, kada vidite stagnaciju evropskih ekonomija ili nastavak apsurdnih propisa iz Brisela, jasno je da idemo ka trenutku u kome će biti bolje izaći iz ovakve, nereformisane EU, nego ostati u ovakvoj Uniji”, kaže on.

Džonsonovi komentari stižu pred objavljivanje izveštaja koji pokazuje da ekonomija Londona ne bi pretrpela značajne posledice u slučaju izlaska Britanije iz EU.

Očekuje se da će Džonson na predstavljanju izveštaja predložiti i plan od osam tačaka za reformu EU, koji bi trebalo da bude sveobuhvatniji i temeljniji od onoga što “novim pregovorom sa EU” pokušava da uradi aktuelni britanski premijer Dejvid Kameron.

“Dok idemo ka tom trenutku, nemam nikakvu dilemu da možemo da predvodimo kampanju za reforme. Ali ako želimo da uspemo u tome, potrebno je da osnažimo svoja savezništva i da naučimo da cenimo i prihvatimo poglede svojih prijatelja sa kontinenta na celu stvar”, naveo je Džonson u autorskom tekstu za “Dejli telegraf”.

Gradonačelnik Londona smatra da Kameron “mora da bude hrabar”, ako želi bolje uslove za Britance u EU, i da ne treba da se plaši da jasno stavi do znanja da je Britanija spremna na izlazak, ako ne dobije zadovoljavajući dogovor.

(vesti-online.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Despot says:

    Ziv bio sinko! Alal mu Kita sto te napravi! Jos samo da tvoje varvare izvuces iz NATO-ubilacke masinerije, pa hajd kod meine na rucak i desert. Cekam te, tamo neke godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *