Stihovi pesme u kojima se slavi klanje Srba, a koje je pevao gradonačelnik Splita (VIDEO)

Stihovi pesme u kojima se slavi klanje Srba, a koje je pevao gradonačelnik Splita (VIDEO)

13 maja 2013

Gradonačelnik Splita, Željko Kerum, ponovo je u centru pažnje nakon što je pevao ustašku pesmu „Jasenovac i Gradiška Stara“ usred grada, prenose hrvatski mediji. I to sve se dešava samo mesec dana pre ulaska Hrvatske u „pacifističku“ Evropsku uniju i u vreme kada se obeležava sećanje na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac.

Gradonačelnik drugog najvećeg grada u Hrvatskoj zapevao je javno pesmu koja slavi – ne ubijanje – nego klanje i kasapljenje Srba. Pesma „Jasenovac i Gradiška Stara“ opisuje klanje, zločine nad Srbima i najveće zločince i koljače iz tih logora.

 

Stihovi pesme „Jasenovac i Gradiška Stara“, koja veličaju koljače i zločince protiv čovečnosti, između ostalog glase:

Jasenovac i Gradiška Stara,
to je kuća Maksovih mesara.

Kroz Imotski kamioni žure,
voze crnce Francetića Jure.

U Čapljini, klaonica bila,
puno Srba Neretva nosila.

Oj Neretvo teci niza stranu,
nosi Srbe plavome Jadranu.

Podsetimo, u pesmi se spominje Maks, a to je Vjekoslav Maks Luburić, koji je bio ustaški oficir i zapovednik sistema koncentracionih logora među kojima je najveći koncentracioni logor Jasenovac. Jure Francetić je bio ustaša, odgovoran za pokolj i progon Srba i Jevreja, i komandant zloglasne ustaške brigade Crna legija – a kasnije i komandant svih jedinica ustaške vojske u Bosni i Hercegovini.

Kontraverzni splitski gradonačelnik planira postavljanje velikog krsta na Marjanu, kao i podizanje spomenika Franji Tuđmanu.

Bez obzira što Željko Kerum neprestano iznenađuje javnost u Hrvatskoj svojim ispadima, ankete mu ipak daju prednost uoči lokalnih izbora 19. maja u Splitu, pa su velike šanse da on ostane na poziciji gradonačelnika Splita iako je grad pred bankrotom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ranko says:

    To on reklamira 'dalmatinsko leto' bungalovi maksa luburića su idealni za odmor.Šta drugo reći već' nema Splita do Splita'.

  2. Vasilije says:

    Napred Srbi na odmor u Dalmaciju. Tamo vas čekaju raširenih ruku, vole vas i obožavaju. Pitajte Keruma. Nema suicidnijeg naroda od Srba. Što reko Bora Čorba: Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubiješ on hoće opet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *