Графика у седам галерија

Grafika u sedam galerija

30 aprila 2017

RAZNOVRSNOST i bogatstvo svetske grafičke scene, ali i tendencije ove discipline u savremenoj umetnosti, predstaviće se od večeras na Trećem međunarodnom trijenalu grafike. Novo izdanje ove manifestacije, koja se u Beogradu organizuje od 2011. godine, odvijaće se čak u sedam galerijskih prostora.

Centralna izložba, na kojoj će biti predstavljeni radovi 286 autora iz 56 zemalja, biće svečano otvorena u 18.30 u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“. Ova postavka na kojoj učestvuje i pet počasnih izlagača – Vladimir Veličković, Miodrag Rogić, Velizar Krstić, Nebojša Radojev i Milan Blanuša, trajaće do 22. maja. Pola sata potom u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja „Akademija“, (Pariska 16) biće otvorena izložba poljskog grafičara Pavela Kvjatkovskog.

Izložba nagrađenih umetnika sa prethodnog trijenala, Magde Šplit iz Poljske i našeg Miodraga Mlađovića biće u 20 časova otvorena u Galeriji ULUS-a, u Knez Mihailovoj, a večerašnji grafički krug u 20.30 zatvara otvaranje postavke Irme Balakauskaite iz Litvanije u Galeriji Grafičkog kolektiva.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Koji blefer, ovaj Velickovic. Snob do koske, a hteo bi da bude Uros Toskovic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *