ГРАНИЦЕ РУСИЈЕ У ОПАСНОСТИ: Шојгу покренуо хитне мере, одмах послати авиони!

GRANICE RUSIJE U OPASNOSTI: Šojgu pokrenuo hitne mere, odmah poslati avioni!

5 decembra 2020

Tokom protekle nedelje 36 stranih letelica izviđalo je u blizini ruske granice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema podacima ministarstva otkriveno je 30 izviđačkih letelica i šest dronova. Tokom njihovog leta nije bilo narušavanja ruskog vazdušnog prostora.Dva puta su ruski lovci iz dežurnih snaga protivvazduhoplovne odbrane poleteli kako bi sprečili narušavanje granice.

Pored toga, u okviru državnog odbrambenog plana jedinicama su isporučeni avioni Su-35S, Il-76MD-90A i Su-34.

Prošle nedelje je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao da će sledeće godine ruska vojska dobiti više od 3.400 jedinica nove i 1.300 remontovane opreme, za šta će biti potrošeno dve trećine vojnog budžeta.

(Sputnjik)

KOMENTARI14 komentara

 1. persida says:

  Sojgu je clan "Malteskih vitezova". Pametnom dosta.

  • 1389 says:

   Nije bitno čiji je član, nego je bitno koju zemlju brani. Rusiji cela evropa nije ni do malog prsta na nozi. Ko krene na Rusiju pojest će ga Sibirski medved...

   • persida says:

    Zato sto je clan Malteskih vitezova, zato i ne brani Rusiju, vec interese svoje internacionane bratije. Pod obavezno procitaj knjigu ruskog istoricara Olega Platonova "Rusija pod vlascu masona". Mozda ti pomogne da shvatis koliko si naivan.

    • Milan says:

     Izbezumljena, Malteški vitezovi nemaju među ciljevima svog rada i postojanja kao što ti jadna misliš da Rusija ne bude branjena. Nego Rusija neguje svoje stare veze sa Kiprom, Maltom, Italijom, Španijom, itd. To su meki diplomatski uticaji Rusije na zapadni svet.

   • persida says:

    Zato sto je clan Malteskih vitezova, zato i ne brani Rusiju, vec interese svoje internacionane bratije. Pod obavezno procitaj knjigu ruskog istoricara Olega Platonova "Rusija pod vlascu masona". Mozda ti pomogne da shvatis koliko si naivan.

    • Suzuki Vitara says:

     Ne razumem one koji ocima ne mogu da vide Rusiju, a kao brinu o Rusiji. Mislim stvarno providno.

   • Rista says:

    "Sibirski medved" je pod zaštitom jel se proređuje i preti mu izumiranje. Ako ga porediš sa Rusima, u pravu si. Razlika je samo u tome što Rusi nisu zaštićeni.

 2. milorad3 says:

  izvidjanje je kao u ratnom stanju ovo uopšte nije naivno i mislim da se čeka bajden i proleće ,RANO proleće da nezakasne do moskve ovaj put:)Kraj marta početak aprila i ima da PUKNE.

 3. I Love persida says:

  Vitez Koja i Mlata će srediti stvar. Nema te zemlje koja može osvojiti Rusiju, ali i nema razlog zašto bi neko osvajao Rusiju. Možda zbog gasa i nafte i GasPromNjet-a? Da, tako je Putin podigao ekonomiju i vaskrsao Rusiju posle samouništenja u vreme Gorbačovog prijateljstva sa amerikom i Jeljcinovih samoubistva alkoholom. Uspeštni ruski predsednik ne druguje sa amerikom niti je alkos a zna šta će sa gasom i naftom. Ovo pišem samo radi ljubavi.. and ilove her

 4. Nine says:

  Mogu li Persida i Rista odgovoriti koliko ima masona u našoj vlasti. Dovoljno im je malo proguglati i videće imena mnogih koji jašu Srbiju od nesretnih devedesetih do danas. Na njihovu žalost neko je u dva svetska rata izvukao deblji kraj u ratu sa Rusijom pa misle da će po treći put biti bolje sreće. Vučićev učitelj Vuk Drašković je izrekao samo jednu pametnu rečenicu: "Samo se budala dva puta spotakne o isti kamen". Članovi njegove stranke, za razliku od ovih koji danas jašu Srbiju, su bili malo obrazovaniji pa nisu dozvolili da ih ovaj prevrtljivac dva puta prevede žedne preko vode. Svi su napustili njegovu stranku. Takav je prevrtljivac i onaj ko je malo drugačiju pesmu pevao kad je bio ljuti opozicionar, a danas udara u isti klin kao i Drašković. Politiku jednog i drugog na svojoj koži su najviše osetili Srbi.

 5. Rista says:

  Nine, može li nine odgovoriti ko su ti famozni masoni? Hitlerovci? Musolinijevci? Staljin? Ruzvelt? Tito? Funkcija bajkovite mason organizacije ne postoji na svetu. Samo ljudima koji ne shvataju šta se dešava, dobro došli masoni i teorije zavera. Sa svojim obrazovanjem, ti ne bi trebao da nasedaš na kojekakve masonske zavere. Počni od toga da Zapad hoće vekovima da osvoji Rusiju zbog zemlje i ruda i da će se to kanda nastaviti do nekog kraja. A to ko pobedio je RELATIVNA stvar. Ako razmisliš, uzimajući u obzir bar delić svoga obrazovanja, donećeš sasvim drugačiji zaključak. Nije se niko opekao napadajući Rusiju. Francuska je danas razvijenija od Rusije, Nemačka daleko iznad cele Rusije sa svojom ekonomijom i u stanju je da uvede takve sankcije Rusiji...i tako dalje. A masoni, templari, bildenbergovi i satanisti su podmetnuti da tavim neopreznim ljudima kao što si i ti nažalost, skrenu pažnju na sasvim pogrešnu stranu. Ti na primer, nisi ni najmanje u stanju da shvatiš da je gotovo zakonska politika Amerike osvajanje ruskih teritorija. Kakve masone spominješ? Nisi valjda žuljao studijsku klupu po decenije da bi bolje verovao u duhove? Čovek intelektualac, kao što si ti, obično zna ove sitne stvari oko podvala zapada, i baš čudo da si naseo ko malo dete.

 6. Nine says:

  Da,da Risto vidim da su sankcije uvedene Rusiji dale očekivane rezultate. Rusija srlja u propast, a Nemačka i Francuska cvetaju. Samo mi se čini da se najveće demonstracije održavaju upravo u te dve države. Koliko je Merkelova, kao predvodnik EU, naštampala evra bez pokrića, isto kao i SAD dolara, ni to ne znaš. Znaju naši gastarbajteri koji tamo rade. Kad plate sve troškove ostane im plata koju bi ostvarili i u Srbiji (doduše samo oni koji rade u državnoj administraciji i JKP, ili sede u skupštinskim klupama, za koje ih niko nije izabrao). Srbija takođe cveta u ovo "zlatno doba", kao i Crna Gora koja je, onako silna, uvela sankcije Rusiji. Lako je bilo narediti našoj vlasti da sabotira gasni projekat "Južni tok". "Naši zapadni prijatelji" se rasčešaše da nateraju Merkelovu da odustane od "Severnog toka 2". Obustaviše li ga? I da ga obustave Rusija ima drugi isplativ pravac snabdevanja drugih zemalja sveta gasom, što već čini. Znam da je ona koju su u Česi prilikom promocije škrabotine od knjige u njihovoj zemlji nazvali "krvava baba", a ona pokupila onaj uzalud potrošeni papir i pobegla, urlajući "prokleti Srbi" davno izjavila da Rusija nema pravo da sama raspolaže ogromnim prirodnim bogatstvom. Gospođica misli da pravo na to bogatstvo pripada i njoj, kao i deo prirodnog bogatstva na KiM koje koristi. Zar neko misli da toliko godina nečije trupe igraju Kazačok na ruskoj granici, čisto radi razonode. Davno bi oni udarili na Rusiju da ne znaju da bi im to bio poslednji udar. Neće Rusija ni protiv koga ratovati praćkama. Za tebe je sve o čemu su malo više obavešteni ljudi pisali i pričali, a što se danas događa, teorije zavere. Lepo je živeti u takvom ubeđenju. Ako u masoneriju i njena znamenjima, kojih ima i u Beogradu, ne veruješ, niti veruješ šta o tome priča Dejan Lučić, poslušaj šta govori Milan Vidojević. On ne lupeta, već se razume u ezoteriju kao malo ko u ovoj državi. Ti,isto kao i Persida, verovatno ne znaš da Malteški vitezovi imaju i ambasadu u Beogradu, iako nemaju državu. Kakvu misiju u svetu imaju danas u odnosu na onu koju su imali u vreme osnivanja ne bih o tome diskutovao, jer me ta materija ne zanima. Ezoteriju sam izučavao tek toliko da znam osnovne stvari o njoj i veoma dobro znam zašto neko drži šake kako ih drži, podiže naočare kažiprstom i malim prstom, a šta znače tri šestice reći će ti ne samo svaki ezoterista već i sveštenik. Neki jedno od dva slova V, od kojih je prvo obrnuto postavljeno čitaju kao A, mada tu nema nikakvog slova A. Verovatno ni ti ta slova nisi nigde video i ne znaš šta znače. Blago tebi. Ukucaj u Gugl pretragu tekst "satanski simboli" i idi na opciju slike i sve će ti se samo kasti.

  • Rista says:

   Nine, nemoj da učiš sa gugla, vikipedije i ostalih internet izvora. Ako nemaš bar osnovna znanja o onome šta te zanima, pitaj prvo mene, pa ako znam, daću ti bar neka uputstva da ne lutaš kada te gugl zapraši sa stotinak "izvora". Znači, gugl te učio o masonskim simbolima? Pa i gugl je polusimbol. Znaš čega? Ja ne znam, samo pitam. Internet je najsavremenije izdanje prostitucije, ali onako - sveopšte! Ostaćeš bez tri frtalja mozga ako o današnjem svetu učiš sa interneta a nisi u stanju da razlikuješ ko je ko i ko je šta. U internet nauku i treniranja, uskočila je i Kina i kopirala sve američko od a do š. Na internetu, ja malo pričam drugima o razgovaram sa njima, kao sada sa tobom, ali kad ne pričam onda gledam samo iskrene i istinite događaje. Pre svega surovo sirovo nasilje a da bih mirno spavao pre nego legnem, pogledam nešto smešno ili nešto idiotski. Nije teško naći, jer idiotske stvari preovlađuju na internetu.

 7. Rista says:

  Nine, ti si nešto najnaivnije i najpristojnije što se pojavilo među nama ovde. Koja kombinacija. Ali, imaš vremena. Mislim da si vrlo mlad, vrlo naivan i vrlo uravnotežen pa čak i na stranputicama. To je dobro. Ja sam te stvari žvakao pre dvaes tries godina ali sam vrlo retko ili nikad poverovao u njih. Mislim, postavljaš toliko naivna pitanja da sam stvarno zatečen. Pa ne znam ja kolko su amerika i nemačka naštampale para, ali znam da imaju vrlo visok standard. Naš standard kao i da nije standard spram njihovog. Čudo jedno da si primetio da oni štampaju pare ali nisi dodao da će zato da ih ubije balon kada eksplodira. Pa pisao sam o tome dosta opširno, mrzi me da ponavljam, ali ti si i mlad i novajlija u tim stvarima. Slušaj šta ti pričam, uči se da sumnjaš u svoja predubeđenja koja će te redovno odvesti u pogrešnom pravcu. Naravno da su sankcije zaustavile Rusiju i nanele joj teški udarac. Još veći je udarac što su Rusiju naterali da ono malo rezervi što ima, troši na naoružanje jer joj treba da se brani. I onda, zamisli ovaj scenario - Niko je ne napadne a Rusija padne. Nadam se da imaš bar toliko godina da si čuo o SSSRu. Nine, da li znaš da JE kina imala gotovo 2200 milijardi američkih državnih obveznica? Šta su obveznice? Pa većinom garancija države ali ako je to AMERIČKA GARANCIJA; ONDA NEMA GARANCIJE. I Kina lepo proba da prodaje američke obveznice koje kupuju samo drave koje moraju ili koje pomažu americi jer im lepo, kao Japan na primer. I kina zaista proda par stotina milijardi obveznica po ko zna kojoj ceni, samo da bi ih pretvorila u nešto vredno. I stane nakon pola godine. Jel znaš zašto je Kina prestala da prodaje američke obveznice? E, kad to saznaš, onda javi pa da slavimo. Nije teško saznati. Usput, Kina je imala 2200 milijardi u obveznicama pa smanjila na 1800 pa danas ima ...Koliko danas Kina ima američkih obveznica, Nine? Jesil ti čitao kada sam pisao da je Kina saveznik amerike ali se svađaju koliko će biti poslušna i na kraju uvek posluša. To što ti kažeš da Rusija IMA gde da se okrene i proda svoje sirovine, Nine - UOPŠTE NIJE TAČNO! Nažalost! Pisao sam i o tome. Pronađi brate, ne mogu više da se ponavljam. Ali samo nastavi. Ni ja se nisam pametan rodio pa ti i ne zameram što si još uvek u magli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *