ГРЦИ БЕСНИ НА СРБИЈУ

GRCI BESNI NA SRBIJU

20 januara 2020

Nakon ubistva dvojice vođa „škaljaraca“ u Atini, u sred restorana i naočigled mnogih, grčka štampa opširno se bavi pitanjem „uvezenih“ kriminalaca.

Kako prenose beogradski portali, ocena atinskih medija mogla bi se napisati i ovako: Daleko od dometa srpskih, crnogorskih, albanskih i drugih policajaca matičnih zemalja, na toplom mediteranu utočište traže mafijaši optuženi za najgnusnije zločine. Ali, kako je mala bara puna krokodila – slede i krvavi obračuni.Tako naime, izgleda Grčka u očima mnogih čitalaca lokalnih portala, a nakon brutalnog smaknuća Stevana Stamatovića (43) i Igora Dedovića (43), isplivali su mnogi, slični komentari ispod pisanja grčih medija, prenose „Večernje novosti“ pisanje „Telegrafa“.

„Ovo područje je igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca. U poslednjih pet, šest godina sve je više obračuna. Ako ih ne deportuju što pre, južna predgrađa će postati Bejrut!“, rezigniran je jedan od čitalaca.

Za sve one koji misle da su obale ove zemlje mirne van sezone, jedan komentar stiže kao šamar: „I Grčka je prepuna s*anja“.

A da su gorespomenuti Rusi, Srbi, Arapi… glavni negativci u mafijaškom svetu pokazuje sledeći komentar: „A mi baš mislili da su Šveđani!“

„Naša zemlja je puna stranaca koji je smatraju odličnom za kriminal, paušalne beneficije, ilegalnu imigraciju. U isto vreme, Grci odlaze iz zemlje zbog ovakvog divljaštva, nepravednog oporezivanja, bednih plata i penzija“, ljutit je jedan čitalac.

Neki su zaista ogorčeni. „Sav ološ planete Zemlje se okupio ovde i niko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. E, kako se zavaravamo“, glasi još jedan od komentara.

Da je zemlja postala „raj za globalni kriminal“, svedoči još jedan čitalac.

A kako izgleda život „običnog“ Grka u ovakvom svetu koji nisu želeli…“Odete u tavernu s porodicom i rizikujete život! Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar deca da gledaju kako im ubijaju roditelje?!“ – napisao je neko.

Napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svedoci, u obe žrtve pucano je desetak puta – jedan je ubijen odmah, pred očima svoje dece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika. „Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova deca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sedeo“, rekao je jedan od svedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svedoci, nisu bili maskirani – bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Mediji prenose da ubistvo, najverovatnije, ima veze sa sukobom dva crnogorska klana, škaljarskim i kavačkim, u kojem je do sada stradalo 40 ljudi, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, pa taj sukob zvanična Podgorica smatra pitanjem nacionalne bezbednosti.

Policija je saopštila da je reč o dobro organizovanom profesionalnom ubistvu, pa se razmatraju dva scenarija – mafijaški obračun ili naručeno ubistvo, prenosi portal Tanea.

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad2 says:

  milovi mafijaše ubijaju šiptarske plaćene ubice a oni se ljute na nas, pa mislim smešno.

 2. Roy says:

  Kakve veze oni imaju sa Srbijom? Niti su Srbi niti su ih Srbi pobili.

 3. Miraš says:

  Grci ne treba da budu besni na Srbiju i Srbe. Ma koliko da je tema negativna, ovaj članak otkriva nešto drugo > Grci smatraju da Crnogorci su Srbi. Grčka jeste priznala državu Crnu Goru, postoji ambasada Crne Gore u Atini na posebnoj adresi, tojest u Atini nisu podstanari u ambasadi Srbije. Ali atinska štampa ne piše o Crnogorcima? Obadva sveža pokojnika pripadala su "škaljarskom" klanu iz Kotora iz Crne Gore, ne znam kako su se nacionalno izjašnjavali za života, ali tek na to atinski novinari nisu bili sposobni da obrate pažnju. ... Napomena: "Kotorski klanovi ranije su delovali kao jedna kriminalna grupa. Međutim, krajem 2014. godine u Valensiji je nestalo oko 300 kilograma kokaina, nakon čega je došlo do rascjepa u klanu, koji se podelio na “škaljarce” i “kavčane”. Ubrzo su počela ubistva. U ratu škaljarskog i kavačkog klana od februara 2015. do danas ubijeno je više od 40 osoba." ... GRCI ZNAJU DA SU CENOGORCI SRBI. A IZGLEDA DA ZA CRNOGORCE NISU NI ČULI.

 4. DonDon says:

  drzavno ciscenje na teritoriji grcke.

 5. Miraš says:

  IPAK UBIJENI IMALI SU NEKAKVE VEZE SA SRBIJOM. Ko zna, možda su novinari ispravno pogrešili. ... "Ubijeni Stamatović je postao poznat u Srbiji u okviru istrage ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 13. oktobra 2016. godine, jer je navodno tog dana bio u Beogradu, nakon čega se vratio u Podgoricu. On je, međutim, demantovao da ima ikakve veze sa ubistvom Saleta Mutavog. .. Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera, a sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića."

  • Slobodanka says:

   Atinski novinari zašto nisu pomenuli Crnogorce, nego samo Srbe? Obadvojica su iz Crne Gore. Da li smo indirektno otkrili da Grci smatraju da su Crnogorci zapravo Srbi?

 6. 'rvat Čmarko says:

  Pa nek piju apaurine.

 7. Zoran says:

  Mafijasi vam krivi sto izaberu Grcku da se ubuijaju? Sto se ne ubijaju mafijasi po Nemakoj, Britaniji....? Zato sto se tamo red zna.

  • Istina says:

   Zna se malo morgen, kao ne ubijaju se po Nemačkaj i Englezkoj? Pa gore ima više ubistva nego na celom balkanu bar što se tiče mafijaških obračuna. U Englezkoj se nezna ko koga eliminiše, albanska mafija ubija sve redom a u nemačkoj Turska mafija neda mira običnim gradjanima... Zato nemojmo o kriminalu u EU jer je veči nego na samom Balkanu samo što se to u zemlji 70 miliona ne primečuje...

 8. Kosovac says:

  Niko nije kriv Grcima što su u Evropskoj Uniji. Neka se iščlane, oteraju Evropske kriminalce, i neka si gledaju svoja posla. Ali ne, oni hoće i Jare i Pare.

 9. Gardista says:

  Hoce li vec jednom pravoslavni kriminalni milje poslusati reci Giske. Narko karteli su nam ubacili tu posast u drustvo koje razara sve...vreme je da se opamete i zastite ono malo pravoslavaca sto su ostali na Balkanu ili nek pobiju Albanski lobi i rese casno medju sobom razmirice na partiji drustveno korisnog rada.

 10. petrovgrad says:

  Nisu oni bezplatno živeli u Grčku. Od takvih poslovnih ljudi Grča se debelo ovajdila. Koliko novca troše u Grčku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *