ГРЦИ ОДГОВОРИЛИ ТУРЦИМА: „Добили би поражавајући одговор, они то добро знају“

GRCI ODGOVORILI TURCIMA: „Dobili bi poražavajući odgovor, oni to dobro znaju“

11 septembra 2022

GRČKI premijer Kirjakos Micotakis izjavio je danas da ne može da zamisli da bi tenzije sa susednom NATO saveznicom Turskom ikada mogle da eskaliraju u oružani sukob.

Na pitanje Asošiejted presa postavljeno na konferenciji za novinare u Solunu, da li bi nedavna eskalacija retorike iz Turske, koju predvodi predsednik Redžep Tajip Erdogan, mogla da bude uvod u oružani sukob, Micotakis je odgovorio odrično.– Ne verujem da će se to ikada dogoditi. A ako bi se, ne daj bože, dogodilo, Turska bi dobila apsolutno poražavajući odgovor. I mislim da oni to vrlo dobro znaju. Turska je upoznata sa spremnošću grčkih (oružanih) snaga – rekao je on.

Erdogan je optužio Grčku da je okupirala navodno demilitarizovana ostrva u Egejskom moru i zapretio da će Turska preduzeti akciju.

Micotakis je dodao da je, uprkos Erdoganovim neprihvatljivim komentarima, i dalje otvoren za dijalog i sastanak sa njim.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Archelay says:

    Sta se desava sa Natom?Izlaskom Turske iz Nato-a,pokajala bi se Grcka zbog izjavu njenog zvanicnika jer Turska,kako brojcano tako i moderno naoruzanje,je-cetvrti faktor u svetu.Tako da,nema vise Stari grci,pa-ovo ono...

  2. Čudoser iz Nazareta says:

    Ne znam,sve je moguće ali slušajući naše ozbiljne analitičare,svi oni govore da grčka nema šanse ako bi turska pokrenula rat. Naravno da bi voleo da grčka pobedi u tom sukobu ali narušila je odnose sa Rusijom i da li bi joj Putin pomogao...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *