ГРЦИ ОДЛУЧНО ПОРУЧИЛИ: Нема шансе да поставимо табле „Северна Македонија“

GRCI ODLUČNO PORUČILI: Nema šanse da postavimo table „Severna Makedonija“

18 februara 2019

Prefekt Centralne Makedonije, grčke oblasti čiji je centar Solun, izjavio da na putevima u tom delu Grčke neće biti promenjene table na kojima piše Skoplje.

U intervjuu za grčku televiziju „Skaj“ Apostolos Zizikostas, koji dolazi iz redova opozicione Nove demokratije, istakao je da neće koristiti ime Severna Makedonija, jer je za njega ta zemlja „bila i uvek će biti Skoplje“.

„Nema šanse da se na saobraćajnicama koji su u našoj odgovornosti, odnosno u našoj oblasti, postavi tabla na kojoj će pisati ’Severna Makedonija‘. Da bude jasno, sve dok sam ja na čelu ove oblasti na tablama koje upućuju ka severnom susedu će pisati Skoplje“, kazao je Zizikostas.

Upitan šta će uraditi ukoliko centralne vlasti budu vršile pritisak po ovom pitanju, on je rekao da je već pokazao da „ne podleže takvoj vrsti pritisaka“.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. padre says:

  Pa šta?

 2. Milan says:

  Ovo sa tablama "Skoplje, a ne Severna Makedonija, ne služi ničemu sem da u lokalu zadovolji ponos i maskira glavnu izdaju. Centralne vlasti Grčke su konzervantivne i dekadentne tako da ne čudi da odradili su glavni zadatak - dali su važan doprinos za uvodjenje Makedonije u NATO. I dan danas preko 60% Grka ne voli što je Grčka u toj alijansi, i nisu prepoznali svoj interes da važno je da Makedonija ne krene u NATO. Evo prošlo je da i severnog suseda guraju u NATO. U tome grčka elita obavlja globalistička posla, a grčkim narodom odlično manipulišu. Nacionalizam kao zabava za narod odlično im služi. Obični Grci uglavnom ne trpe i ne vole Makedonce pa onda niti misle niti ih je briga što će i Makedonija u NATO. Sličan je odnos Grčke i prema Albaniji, nisu u dobrim odnosima ali grčki kapital je najznačajniji strani kapital u Albaniji. Najteži sused im je Turska, ali bez obzira na to čak i na zapadnoj strani Grčke na Krfu neka brodogradilišta i luke kupovali su Turci. Ranije vekovima Krf nisu mogli da osvoje, a evo sad mogu. U Grčkoj je itekako primetna velika razlika izmedju naroda-sirotinje i njihovih bogataša. Ali i narod ima svojih mana, suviše je uvučen i uveden u nacionalne strahove prema raznim susedima te je u zaostatku borba za važne interese unutar Grčke.

 3. Kostakos says:

  Tako, Atinoturci. Nikako Severna Makedonija . Samo serena makedonia . A za vas Erga omnes : Turska Republika Atina .

 4. Pravda says:

  Solun I Atena su srbski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *