ГРЦИ ПОРУЧИЛИ: Одговорићемо Турцима! ОНИ САМО РАЗУМЕЈУ СИЛУ

GRCI PORUČILI: Odgovorićemo Turcima! ONI SAMO RAZUMEJU SILU

13 avgusta 2020

„Turska reakcija na sporazum Grčke i Egipta o uspostavljanju ekskluzivne ekonomske zone pokazuje da Ankara ne može da se „pomiri sa evropskim principima 21. veka i da ostaje zaglavljena u logici upotrebe sile i pretnji“, rekao je grčki premijer Kirjakos Micotakis povodom eskalacije tenzija u istočnom Mediteranu.

Grčka nije zemlja koja preti drugima, ali ni zemlja koja pristaje na ucene – rekao je Micotakis i dodao da Atina ostaje oprezna, upućuje vojsku i poseže za diplomatijom kako bi rešila probleme.– Grčka neće izazivati tenzije, ali će odgovoriti na svaki izazov – kazao je on.

Podsetio je da je Grčka potpisala sporazume sa Italijom i Egiptom o zoni u Sredozemnom moru koji u okviru međunarodnog prava garantuju napredak i prosperitet, prenosi ANA.

Micotakis je ocenio da to što je Brisel odmah na grčki zahtev sazvao vanredni sastanak spoljnopolitičkog odbora EU o ponašanju Turske u istočnom Mediteranu, „potvrđuje da se to pitanje ne tiče samo grčko-turskih odnosa, već i odnosa EU i Turske.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Archelay says:

    A koji su to evropskin principi?Jednom okom da zmuri a drugom da se zaknjuje?Ako nije tako,kako moze da opravdava komadanje Srbije,Makedonije,BiH sa opravdanjem"u ime mira,mora tako da bude"A ovaj tamo sa juga tamburi kako je njegova zemlja junak.A kada zgusti odmah se hvata za"evropske vrednosti 21 veka"i"americki branic svetske demokratije".Sada njemu Turska smeta a ne smeta mu sto je njegova zemlja jedina na svetu sto"nema"nacionalnih manjina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *