ГРЦИ СЕ ОГЛАСИЛИ И ЗАПРЕТИЛИ ЕРДОГАНУ И ТУРСКОЈ: „Сносићете последице због Аја Софије“

GRCI SE OGLASILI I ZAPRETILI ERDOGANU I TURSKOJ: „Snosićete posledice zbog Aja Sofije“

12 jula 2020

Grčka će učiniti sve da Turska snosi posledice zbog pretvaranja Aja Sofije u džamiju, rekao je prestavnik grčke vlade.

Predstavnik grčke vlade Stelios Pecas izjavio je u intervjuu za SKAI TV da će „Grčka učiniti sve što je u njenoj moći“ da turske vlasti snose posledice zbog odluke da Aja Sofiju, spomenik pod zaštitom Uneska, ponovo pretvore u islamsku bogomolju, prenela je grčka nacionalna agencija ANA.

Stelios Pecas je ocenio da odluka turskog predsednika Redžepa Erdogana ima međunarodnu težinu i da će tako „prestupničko ponašanje i naneta uvreda imati odgovarajući, uzvratni odgovor“.

Predstavnik grčke vlade je ukazao da je „Erdogan napravio istorijsku grešku i razdor koji se mora premostiti“.

„Svako ko prekrši međunarodne propise i zakone devijantnim ponašanjem, snosiće štetne posledice“, upozorio je Stelios Pecas.

U međuvremenu je grčki premijer Kirijakos Micotakis pokrenuo seriju međunarodnih kontakata povodom odluke turskih vlasti da se Aja Sofija ponovo pretvori u islamsku bogomolju.

KOMENTARI16 komentara

 1. persida says:

  Bravo Grci, Srbi i Rusi su lazni pravoslavci, SUPAK.

  • Đaba vam € & $ says:

   Ti ćeš nekome da sudiš ko je lažni a ko pravi pravoslavac? Ološ jedna...

  • Cp6a says:

   Pa ti skoro reče "Ziveli Svarog i Perun. Pravoslavne lopove pohapsiti". Dobro, možda ne ti, nego ovaj tvoj iz prethodne smene. Aj dogovorite se oće glumite pravoslavce ili rodnoverce. Neozbiljno je to malo.

 2. Archelay says:

  Svima je jasno da kljuc ovog resenja je Rusija.I,ukoliko se Grcka odlucila da krene u akciju najpre je potrebno da ukine sankcije Rusiju.A ro sto se pozivaju na medzunarodnog prava,bolje da cute.Jer zemlja koja gazi sva prava Makedonaca,Turaka i ostalih manjina u Grckoj mali su joj prilike da u tome uspe.A sta ako Turci kazu"Dajte prava vasih manjna i vraticemo Svetu Sofiju u prvobitnom stanju"?A sta ako otvore njhove arnive pa da dokumentima kazu koje su to crkve na koje se pozivaju Grci,Srbi,Bugari i da ne nabrajam.Kada bi ovi zaista bili Crkve ne bi doslo do ovoga.

  • Slobodanka says:

   Jako ste neobjektivni kad potežete pitanje prava turske manjine u Grčkoj! Gde su prava proteranih Grka iz Turske? Gde su i na kom su nivou prava grčke manjine u Turskoj?

 3. opet ja says:

  I šta će Grčka da uradi, da napadne vojno Tursku u sred turističke sezone ili da samo plače po međunarodnim institucijama?

  • Milan says:

   Aja Sofija je pod zaštitom Uneska. Zatim obratiće se Evropskoj uniji, mislim da će i odatle uslediti neke reakcije koje neće prijati Erdoganu.

 4. E.Lirsch says:

  Mozete Turcinu da pljunete pod prozor. Jedino ako vam pomogne "car" i treci Rim.

  • dusica says:

   Po prorocanstvu oca Pajsija,propast Turske sledi od pretvaranja Hrama AJA Sofije u dzamiju.Turska ce se podeliti na tri dela, i nikad vise nece biti ono sto je bilo.

   • persida says:

    Al cemo se mi od raspada Turske ovajditi, padace dolari sa neba.

    • Miraš says:

     Jedna sila manje koja podržava i priznaje tkzv. Kosovo. SAD i Turska od početka NATO agresije snažno su ratovale protv nas, a do danas u samom su vrhu zemalja koje podržavaju nezavisnost tkzv Kosova. Prvog dana 18.02.2008. priznanje nezavisnosti Kosova dale su: SAD, UK, Francuska, Turska, Albanija, zatim još sledeće klijent-države Avganistan, Senegal i Kostarika.

  • Cp6a says:

   Nemoj pljuvanje. Bolje šampite, baklave. Nek na njima napišu "grčke", ima Turci da se samoutepaju od muke. Nije za šalu, ali šta drugo mi razapeti Srbi da uradimo, nego da se našalimo.

  • persida says:

   Nemoj se onda ljutiti ako i nas Srbe gledaju tako sa visine, kao debile koji nista ne mogu sami da urade. Grci su barem reagovali i obelodanili necasnu radnju. Mi nismo ni to.

   • Đaba vam € & $ says:

    Tini nisi iz Srbije, a i pitanje je da li si Srbin (Srbkinja)?

 5. Karital says:

  Pod hitno da Amfilohije organizuje litije u Istanbulu.

 6. triglav says:

  hm, uvek sam se pitao, kako je moguće, da je fonetički korjen “crk*” isti u substantivu kao što je “crk-va” i u verbumu kao što je “crk-avati”. ali to je duboka filozofska istina ukorenjena u slovenskim jezicima i zato su parazitski vladari sveta tako besni na slovene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *