ГРЧКА ИПАК УЗ РУСИЈУ: Ципрас тражио хитан пријем код Путина

GRČKA IPAK UZ RUSIJU: Cipras tražio hitan prijem kod Putina

17 marta 2015

Aleksis CiprasGrčki premijer Aleksis Cipras posetiće Rusiju 8. aprila, mesec dana ranije nego što je bilo prvobitno planirano, saopštila je danas vlada u Atini.

„Premijer će posetiti Kremlj na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina“, rekao je izvor iz grčke vlade, a prenela agencija AFP.

Cipras je trebalo da poseti Moskvu 9. maja, povodom parade za Dan pobede kojom će Rusija ove godine obeležiti 70. godišnjicu poraza nemačkih nacista u Drugom svetskom ratu.

Kancelarija grčkog premijera nije želela da pruži dodatna objašnjenja zašto je njegova poseta Rusiji pomerena mesec dana unapred.

Grčki dnevni list Ta Nea, međutim, piše da je Ciprasov put u Rusiju pomeren zbog manjka novca sa kojim se suočava Atina zbog kašnjenja isplate novih tranši kredita u sklopu 240 milijardi evra vrednog paketa Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

„Zvanična Atina je radila na tome da sastanak sa Putinom bude pomeren unapred zbog teških ekonomskih uslova u Grčkoj koje je uzrokovala Evropa“, objavio je list.

KOMENTARIJedan komentar

  1. VUK SAMOTNJAK says:

    NAPOKON JE NEKO ODLUCIO DA KRENE NA PRAVI PUT!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *