Грчка напушта ЕУ и прилази Русији!?

Grčka napušta EU i prilazi Rusiji!?

22 februara 2015

greece-russia 65478Izlazak Grčke iz evrozone može dovesti do ozbiljnog širenja ruskog uticaja na Balkanu, piše Nikolas Buse, politički analitičar lista Frankfurter algemajne cajtung.

On je naveo da Grčka, napustivši evrozonu, može izaći i iz Šengenskog sporazuma i EU, što bi posejalo nepoverenje između evropskih zemalja i stavilo pod znak pitanja jedinstvo evrozone i EU.

To je veliko breme za zajednicu koja se oslanja na partnerstvo, a moglo bi da strada i liderstvo Nemačke, ako bi nemačka vlada bila proglašena glavnim krivcem za neuspeh pregovora sa Grčkom, navodi se u tekstu, prenosi Sputnjik.

Prema mišljenju Busea, najozbiljnije posledice mogle bi biti strateške prirode.

Izlazeći iz evropske zajednice, ključna balkanska zemlja će tražiti nove partnere, a prvi kandidat će biti Rusija, nezavisno od toga ko bude na vlasti u Atini, kaže Buse.

U tom slučaju, smatra on, Rusija će imati direktan uticaj u Egejskom moru i dobiće mogućnost da „čitav Balkan oslobodi zapadnog uticaja“.

Zbližavanjem Grčke i Rusije problem bi imao i NATO, jer bi, zbog protivljenja Atine, Sjedinjene Američke Države mogle imati poteškoća sa učvršćivanjem snaga alijanse u Istočnoj Evropi, kaže Buse.

KOMENTARI6 komentara

 1. vitez says:

  samo napred bracu grci,izbacite nato i eu iv vase zemlje

 2. Robert Lucas says:

  Tako mala zemlja, a drži kljuceve raja na planeti

 3. Mali says:

  Nasu izdajnicku vlast ni to nece pokolebati. Svako normalan vidi da jedino Rusija kao lider u Evropi moze spasiti svet od nestanka! Rusijo srbi su uz tebe a za izdajnike na vlasti i tzv nacionalne manjine nije me ni briga. Hrvati su to na najbolji nacin resili proteravsi krajisnike!

 4. Nebojsa says:

  Meni se čini da Grci tvrde pazar. Živi bili pa videli!

 5. rade Bukara says:

  valjda ce se i srbi opametiti

 6. pravda says:

  Pa braco Grci, Ko Vas je pokrao-ZAPADNA DEMOKRATIJA,jeli tako braco Grci. pa ima li smisla dalje ici onome,ko deci leb iz usta uzima. Pitaj te se sami sta valja ciniti,,,,,, jedina nada je okuplanje PRAVOSLAVLJA pod jednu kapu. Do pobede URA URA URA Zivela Carska Rusija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *