ГРЧКА подигла војску због Турске!

GRČKA podigla vojsku zbog Turske!

16 jula 2016

20111102_greek_armyHaos u Turskoj izazvao je brojne reakcije sa svih strana. Grčka je odmah reagovala podizanjem Vojske.

Vojska Grčke dovedena u status borbene gotovosti u vezi sa događajima u Turskoj, izjavio izvor iz tamošnjeg Ministarstva odbrane.

Vojska SAD saopštila je da će u slučaju neophodnosti preduzeti mere kako bi se zaštitila baza „Indžirlik“ u Turskoj.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    "Vojska SAD saopštila je da će u slučaju neophodnosti preduzeti mere kako bi se zaštitila baza „Indžirlik“ u Turskoj." Ovo je najzanimljiviji deo ove vesti. Saznaćemo ovih dana ko su organizatori vojnog puča i kakve su orijentacije bili. Ako su bili povezani sa nekim krugovima na Zapadu takve informacije će malo teže da cure, ili će biti ublažavane zato što je Turska članica NATO-a. Načelno gledano SAD ima pravo da zaštiti bazu Indžirlik, ali pitanje je sad iz kojih sve razloga ima takvu potrebu. Možda stavljaju Erdoganu unapred do znanja da ne sme da ih protera iz zemlje Turske, ovo govorim uslovno ako su umešani u pokušaj puča u Turskoj. Mi volimo i danas da pročitamo Domanovićevu "Stradiju" i da se slatko nasmejemo istini koliko je naša politika nezavisna i nekad i danas. U ovom savremenom svetu naslućuje se da ni puno jače zemlje od naše nisu nezavisne, nego da su i one Stradije. Nažalost, tako je, jer dobar deo današnjeg sveta je ustvari porobljen i kad najviše pričaju o svojoj nezavisnosti veoma je sumnjiva ta priča.

  2. Dragisa Dag says:

    Turska će i ako važna i jaka zemlja imati problema unutar sebe na više frontova.Od nezadovoljstva dela opozicije koja želi drugačiju i snažnu Tursku do pokušaja stvaranja Kurdistana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *