ГРЧКА ЗАПРЕТИЛА РАТОМ Албанцима и Турцима!

GRČKA ZAPRETILA RATOM Albancima i Turcima!

8 maja 2017

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas poručio je „onima koji sanjaju o pseudoveličini“ da su granice u Evropi konačne i da će se svako ko pokuša da te granice dovede u pitanje – suočiti sa ozbiljnim posledicama.

Šef grčke diplomatije je, u intervjuu grčkom portalu Real Nenjs objavljenom u nedelju, istakao da EU i Grčka neće dozvoliti da iko pokrene pitanje granica, prenosi agencija ANA.

– Ko god se igra s vatrom, na kraju se opeče. Nećemo dozvoliti nikome da pokrene pitanje granica. Osuđujemo, zajedno sa našim evropskim saveznicima, svakog ko ima takve namere – naglasio je Kocijas.

Prema njegovim rečima, na grčku diplomatiju se ne može vršiti pritisak i ona se neće povući iz onoga što smatra ispravnim za interese te zemlje i evropske vrednosti.

Govoreći otvoreno o Turskoj, grčki ministar je rekao da Grčka nije uništena zemlja niti „laka meta“, pozvavši Ankaru da prestane da osporava međunarodno pravo i sporazume, te da se vrati produktivnom dijalogu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Igor says:

  Te Albance treba unistiti,to je rulja hijene,ubica i terorista. Uzrocnici su stalni ratova ,prevaranti i nista ljudi. Ujedinjenje Pravoslavnih zemalja na Balkanu je neophodno potreban kad se ova albanska rulja povampiri.

  • Zbunjen says:

   Zar ti to sad ne liči na izjave o Srbima, koje su davali čelnici po cijelom svijetu? Može li se tako cijeli narod stigmatizirati?

   • marko st says:

    Kod vas hrvata i kod šiptara može...nažalost.

   • zoran says:

    Koliko sam ja shvatio iz našeg iskustva - može bez ikakvih problema...

 2. hristina says:

  Jedna ranija izjava o BJRM: "Poklon bogova, ali nije imala dobrog godfather (kuma)." Aludirajuci kako je nastala i njen naziv. Ili odgovor Erdoganu: "Ako ti se ne svidja Lozanski sporazum, postoji i Sevrski." PoLozanskom 1923. su danasnje granice Turske, a po Sevrskom 1920. rasparcano Otomansko carstvo i planirana kurdska drzava. Dobar je Kocijas, ne cuti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *