ГРЧКА ПРОКЉУЧАЛА! Грци се спремају за балкански рат!

GRČKA PROKLJUČALA! Grci se spremaju za balkanski rat!

1 maja 2017

Grčki mediji budno prate dešavanja u Makedoniji, naročito strahujući od opasnosti koja dolazi od šiptarskih terorističkih organizacija.

“Balans i spokojstvo na Balkanu vise na tankom koncu i pitanje je dana kada će fitilj koji dogoreva dovesti do eksplozije”, piše povodom razvoja situacije u Makedoniji na grčkom informativnom portalu Skaj, čiji analitičari konstatuju da ukoliko dođe do mešanja albanskih terorista u susednoj zemlji, “to će značiti da će sirijski scenario dovesti pred vrata Grčke”.

Armija UČK je spremna i na tajnim mestima čeka komandu da uđe u Tetovo i Skoplje kako bi ostvarili ideju o “velikoj Albaniji”, prema kojoj će Albanija, Kosovo i delovi BJRM postati njen deo.

Prema informacijama Skaja, iz njihovog centra koji se nalazi na teritoriji Kosova, oni društvene mreže, kao što je Fejsbuk, već koriste za saopštenja u kojima poručuju da će voditi borbu za oslobođenje svojih teritorija i da će uskoro krenuti u “borbu osvete Makedoncima za žestoko obraćanje i ubistva Albanaca”.

U analizi na grčkom onlajn izdanju TV kanala Skaj, podvlači se da posebnu zabrinutost izaziva i činjenica da su se oružane grupe terorista već oglasile u albanskim listovima Bota sot gde poručuju da će “Gruevski i Ivanov snositi odgovornost za krvoproliće i teror u Makedoniji”, dok na sajtu Info Škip poručuju narodu: “Kupite hranu i lekove jer počinje Treći svetski rat”.

Grčko ministarstvo inostranih poslova koje je izrazilo zabrinutost zbog razvija situacije u BJRM, takođe, poručuje da je Atina koja “podržava princip ne mešanja u unutrašnje stvari susednih zemalja, spremna da, kad god to od nje budu zahtevali, pomogne u iznalaženju načina za izlazak iz krize, poštujući pritom nezavisnost i teritorijalni integritet Makedonije i bazirajući se na odredbe međunarodnog prava”, podseća u natpisu na svom sajtu grčki Tok i konstatuje da je Grčka ozbiljno zabrinuta zbog novih žarišta nestabilnosti na njenim severnim granicama.

(Politika)

KOMENTARI15 komentara

 1. goran says:

  Svi se za rat spremaju, samo Srbi planduju. cekaju da ih oslobode Marsovci.

  • Pitagora says:

   Srbi raspravljaju o političkom nasleđu Slobodana Miloševića, aktuelna dešavanja nas ne zanimaju, a posle se pitamo zašto kasnimo za događajima - nešto malo, tri do pet decenija.

  • hrvoljubre says:

   Ziveo prvi maj, pracke u ruke i na vezbanje, jer dok se siptari naoruzavaju, nama neka tamo prodana vlast oduzima privatno-legalno posedovano oruzje. SRAMOTA NE VIDJENA

  • Nole says:

   @goran Ne tupi papane, bolje raspravi u svom mozgu, manki...

 2. Batina says:

  Dramosera o banderu pa u dbranu zemlje.

 3. RHshit says:

  Dakle, ako šipe krenu,Makedonija će morati da pozove u pomoć Grčku a oni će prihvatiti i ući, kao Rusi u Siriju,potpuno legalno. Grčkoj treba makar Makedonija na severnoj granici iako su u sporu oko imena,ali šiptari su im mnogo veći problem, zato će se uključiti. Turska ako se zayebe i krene na Grčku, Rusija ima u tom slučaju JAKO PUNO RAZLOGA i ona će ući u rat da tuče Tursku i tu će Turska izgubiti najmanje evropski deo države a pašće i cela američka koncepcija (ko što su pogrešili u Ukrajni i Siriji) i šiptari će izgubiti i dobar deo Albanije a i KiM će biti očišćeno od šiptara,jednako Makedonija a i Grčka ako Turska napadne na Grčku. Bondstil na koji se sve okolne pro/NATO novostvorene državice uzdaju nema kapacitete da brani šiptare posebno ako se uključi uz Grčku i Srbija a hoće.

  • Mokranjac says:

   Rat uvek pocinje tamo gde se niko ne nada,mislim da ce da pukne u Turskoj i time raspad Turske na tri dela.Albanci nisu niokome pretnja njih se samo Albanski narod plasi.

   • hristina says:

    To je velika istina. Teror nad albanskim narodom od albanskih terorista. To mi je prvi put palo na pamet kada sam videla listu svedoka protiv Haradinaja. Svi Albanci i svi ubijeni!

  • Scaramanga says:

   Kako će Makedonija pozvati u pomoć kada svi ono koji to po zakonu mogu da urade, su albanci??

 4. goran says:

  Nole, plati taksu i prestani da jedes travu.

 5. opet ja says:

  Gorane tako je. Jedino ovi naši ne vide da se nešto sprema. Ili vide, ali im je neko rekao da se prave da ne vide.

 6. hristina says:

  Grcka prokljucala? Jeste, isto onoliko koliko je prokljucala i Srbija! Poneka politicka analiza na TV o onoj "velikoj" sa KiM i pola BJRM, retko se osvrcuci na delove Grcke koje su zacrtali teroristi. Sve u svemu, kao da se nista ne desava! Vise su zaokupljeni Turcima i povredama grckog vazdusnog prostora, koji su svakodnevni!

  • hristina says:

   Grcki portal voicenes.gr prenosi pod naslovom: SRBI SPREMNI! "Albanci nemaju snage...", izjavu Dacica na PINK-u. Na svim portalima su nam naklonjeni i uopste - Grcka je to!

   • mig-29 says:

    Albanija,Srbija,Grcka,Makedonija i Balkan uopste od sile pucaju a osd suge se zavaljuju...ko bi tu ratovo i za koga?

 7. dusko says:

  A MI SRBI IGRAMO TABLIC !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *