ГРЧКА СПРЕМНА ЗА РАТ! Оружје окренуто према Турској!

GRČKA SPREMNA ZA RAT! Oružje okrenuto prema Turskoj!

18 jula 2020

– Grčka je spremna da brani svoje teritorije od turske pretnje – rekao je ministar odbrane Grčke. General Konstantinos Floros, izjavio je u petak da je Turska „faktor destabilizacije“ u regionu.

U intervjuu sa izraelskim kolegom Avivom Kočavijem u Izraelu objasnio je da Turska predstavlja pretnju Grčkoj i trenutnoj situaciji u regionu istočnog Mediterana.Floros je rekao da su njegove snage spremne da brane teritorijalni integritet, prava i suverenitet Grčke od bilo kakve turske pretnje. Takođe je naglasio potrebu za koordinacijom između zemalja istočnog Mediterana kako bi se očuvala sigurnost regiona i prosperitet njegovih građana.

Prema grčkim medijima, dve strane su razgovarale o produbljivanju vojne saradnje dveju zemalja, što uključuje zajedničke akcije i obuku uz učešće tri naoružane grane.

Visoki grčki zvaničnik potvrdio je spremnost svoje zemlje da „svim potrebnim sredstvima“ zaštite suverenitet u svetlu turskih pretnji u Istočnom Mediteranu, izrazivši spremnost da istovremeno razgovara o mnogim pitanjima sa Turskom.

Odnosi Grčke i Turske tradicionalno su osetljivi, a Atina je poslednjih godina optuživala svog suseda da je dozvolio desetinama hiljada izbeglica da pristupe grčkim ostrvima, kao i da je povećala napetost zbog kršenja prava od strane Turske na eksploataciju nafte oko Kipra.

Napetosti između Turske i Grčke u poslednje vreme su eskalirale zbog sporova oko prava na istraživanje gasa i nafte u istočnom Egejskom moru i drugih političkih pitanja poput migracijskog dosijea, kao i zbog spora oko ostrva Kipra.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Znači, i članice NATO pakta mogu da zarate među sobom. A NATO pakt će štititi mir prvo od Grčke, pa posle malo od Turske. E jeste neki savez, da j.be oca.

 2. M says:

  Pa gdje baš sad kad Erdogan osvaja Siriju,osvaja Libiju,osvaja Cipar,osvaja Aja Sophiu,osvaja lijevo i desno dokle mu pogled seže,i sad kad treba osvojiti i cijeli Svemir...sad dođe ova Grčka i zahebava!Nije to lijepo!

 3. test01 says:

  Ma nema nista od toga, Grcka ne moze da parira Turskoj (nazalost) a ni NATO ne moze da dozvoli ikakve sukobe na ovom terenu posto im je to jedan ood najvaznijih geopolitickih polozaja - samo pogledajte kartu. Malo propagande za narod, po obicaju, politicke igre i nista vise.

 4. Archelay says:

  Shvatam juznog suseda da ima muke sa svom komsijom.Ali ga zalim sto ne ume da slaze kockice u miru.NJen tutor je na zalazu a veci od njega je u daljem usponu a Sused tom Vecem udario sankcije i jos nije dozvolio njemu da ustolici svog patrijarha u Carigradu.A ako misli da je Izrael dovoljan za pruzanje otpora onda trba da se okrene o dogadzajima 1908 u Solunu kada su im ubili 16 hiljada Jevreja.Tako da bolje bi bilo da se okane svojim namerama sto se Turske tice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *