ГРЧКИ МЕДИЈИ: Пао договор, ново име Македоније биће…

GRČKI MEDIJI: Pao dogovor, novo ime Makedonije biće…

12 juna 2018

Republika Severna Makedonija je novo ime bivše jugoslovenske republike oko kojeg su se složili premijeri Aleksis Cipras i Zoran Zaev, tvrde grčki mediji.

Sporazum će biti ozvaničen ovog vikenda, najverovatnije u subotu, u Prespi, tvrde mediji.

„Dogovor bi mogao biti objavljen danas“, rekao je neimenovani zvaničnik vlade, prenosi Rojters. Cipras i Zaev su sat vremena razgovarali telefonom juče, te najavili da će danas nastaviti razgovor. Tada će sve biti jasno.Očekuje se, naime, da nakon konačnog dogovora bude objavljeno zajedničko saopštenje za grčku i makedonsku javnost.

„Skopsko pitanje: jedan korak do ugovora“; „Danas se zatvara pitanje u Skoplju“, „Danas ključni telefonski razgovor“; „Severna Makedonija je ime oko kojeg su se složili premijeri“, samo je deo naslova u grčki medijima, nakon jučerašnjeg razgovora Ciprasa i Zaeva.

Postizanje dogovora o prevazilaženju spora dugog više od 25 godina biće od velikog značaja za obe zemlje, posebno Makedoniju koja očekuje da dobije datum za otvaranje pregovora o priključenju EU i poziv za priključenje NATO. već na predstojećem samitu u Briselu.

KOMENTARI3 komentara

 1. Hruscov says:

  Pristao bi taj i na usrana makedonija samo da poslusa svoje mentore iz SAD a.

 2. Old School says:

  Da slazem se ))). A gde smo mi u toj prici? to je Srpska teretorija nije ni makedonska ni Grcka Teretorija , nego je SRPSKA !!!

  • toshe says:

   Bilo nekad sad se prica,druze.Sad je Makedonija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *