ГРЧКИ ПОРТАЛ „PRONEWS“: Русија „Кинжалима“ уништила тајни штаб НАТО код Кијева

GRČKI PORTAL „PRONEWS“: Rusija „Kinžalima“ uništila tajni štab NATO kod Kijeva

1 aprila 2023

UDARIMA ruskih hipersoničnih raketa „Kinžal“, koje su letele brzinom od 12 maha, razoren je centar veze kod Kijeva koji je bio više NATOvski nego ukrajinski, objavio je grčki portal Pronews.

Naveo je da su u cantru tom prilikom ubijene desetine oficira NATO. Precizirao je da su dosad izvučena tela 40 natovaca, a da se ne zna koliko ih je pod ruševinama.Ne navodeći nikakav izvor, Pronews je objavio da je sam napad bio izveden početkom marta, a da se «meta» nalazila na dubini od 120 metara pod zemljom.

Navodno je u centru u trenutku udara bilo oko 300 ljudi, uključujući vojne savetnike i oficire NATO-a. Među strancima, većinu su činili državljani Velike Britanije i Poljske.

Grčki portal tvrdi da se u tom centru (bunkeru) nalazio komandni i kontrolni centar za operacije NATO na ukrajinskoj teritoriji, a da je u njemu bilo i Amerikanaca.

Sam centar (bunker) štitili su PVO sistemi Iris-R i NASAMS koji su – kako tvrdi Pronews – takođe bili uništeni.

Isti portal prenosi da će ovo uništavanje tajnog štaba NATO u Ukrajini uticati i kontraofanzivu režima Zelenskog koja se uveliko najavljuje. Iz Kijeva i sa Zapada.

Početkom marta američki mediji su objavili da je ruska vojska promenila taktiku tokom specijalne operacije i počela da koristi „Kinžale” u kombinaciji sa drugim projektilima.

(Fakti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ni dugmići nisu ostali od američkih satanista. Nastavak sledi.

 2. Svevid says:

  Šta je tamo tražio ovakav centar. Došli su nelegalnim prevratom i sve takve centre po svetu treba uništiti. Njihovo nasilničko, terorističko ponašanje ugrožava normalan život ljudi širom planete. I sve to zarad pljačke resursa. Uzimanjem tuđe, oni bogsto žive a ostali u blatu. Zato ih, kao veliko zlo, treba uništavati, jer oni ne znaju za miran božiji put.

 3. persida says:

  E, kad su i Grci postali strucnjanci za vojne operacije, onda jew to kraj sveta.

 4. Milutin says:

  Cepaj. Duboko. Do jaja.

 5. Srbski vitez says:

  Samo tako braćo Rusi, udrite tu zločinačku genocidnu bratiju svom žestinom!!! Uostalom niko ih nije lupao po ušima da budu tu! Šta će tu!? Došli možda na kaficu...!? Ma neeee...došla stoka zlikovačka da čini zlo!!! E pa neće da može!!! Nisu im to tupavi beduini ili dronjavi talibani...aaaalo bre bagro zlikovačka!!!

  • Velika Metla says:

   Eeeee..., ali da nije bio tajni štab ne bi ga uništili. Bio je nevidljiv štab kao onaj " nevidljivi" iznad Buđanovca.

   • Srbski vitez says:

    Da, stvarno je bio nevidljiv obzirom da se nalazio 120 metara pod zemljom! Ali, gle čuda, odjednom je postao vidljiv...sa sve akrepima u njemu! Mislim...Rusi su majstori za prevođenje nevidljivog u vidljivo! Srbska škola! ;-))

 6. Petrovgrad says:

  Za avaku pohvalu Čestitam-ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

 7. persida says:

  Nevidljivi stabovi, a vidljivi smradovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *