ГРЧKИ РАТНИ БРОДОВИ НА 2100 МЕТАРА ОД ТУРСKЕ ОБАЛЕ! Узбуна у турској команди

GRČKI RATNI BRODOVI NA 2100 METARA OD TURSKE OBALE! Uzbuna u turskoj komandi

10 marta 2021

Tursko Ministarstvo odbrane optužilo je Grčku da „nastavlja da krši ugovore razmeštanjem ratnih brodova na ostrva Mediterana“, napominjući da je „poslednji od ratnih brodova poslala na ostrvo Meis (Kastelorizo).“Major Pinar Kara, službenik za medije i odnose s javnošću u ministarstvu, rekao je na brifingu za štampu da „turske oružane snage nastavljaju da štite turske interese na Egejskom moru i u istočnom Mediteranu.“

– Grčka nastavlja da krši ugovore razmeštanjem ratnih brodova na ostrvima, od kojih je poslednji čin bio slanje ratnih brodova na ostrvo Meis u Sredozemnom moru (koje je 2,1 km od turske obale) – rekla je ona, a prenela turska agencija „Anadolija“.

– Uprkos svim pozitivnim i konstruktivnim naporima Turske, Grčka nastavlja svoje provokativne i nezakonite akcije – rekla je Kara.

– Međutim, Turska nastavlja napore u korist rešavanja ovog pitanja dijalogom i pregovorima zasnovanim na međunarodnom pravu i dobrosusedskim odnosima mirnim putem – dodala je ona.

Grčka još uvek nije odgovorila na ove navode iz Turske.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Prvo Turska na Erdoganovim snovima ustala,a onda USA pojačala svoje vojno prisustvo u Grčkoj,pa i Grčka odmah uzletjela!?!Najbolje je da ne remete status quo,da smire loptu i bave se uzgojem vinove loze!

  • Archelay says:

   Grcka se zaletila misleci da njen guvernant je ono sto je nekad bio.Ako Turci bi hteli da se obracunaju sa zapadnom susedu,obracunacese.Evo sada,najnormalno istrazuju energetskih izvora na Kipru.

 2. Žarko says:

  Pa to je Grčki brod na Grčkom ostrvu! Turci kakav je to problem? Iznad Srbije ste leteli i bombardovali a niko vas nije zvao da ih bombardujete!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *