ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ ПИТАЛИ: Косово или ЕУ; ЕВО ШТА СУ ИЗАБРАЛИ

GRAĐANE SRBIJE PITALI: Kosovo ili EU; EVO ŠTA SU IZABRALI

27 decembra 2018

Kosovo, po oceni 53 odsto građana, po svaku cenu mora da ostane u sastavu Srbije, pokazalo je istrazivanje koje je sproveo Centar za evroatlantske studije u saradnji sa Cesidom, izjavio je danas na konferenciji za novinare izvršni direktor Cesida Bojan Klačar.

On je predstavljajući rezultate istraživanja „Evroatlantske integracije i dijalog između Beorgada i Prištine“ dodao da bi, ako bi sada bio raspisan referendum, 47 odsto građana bilo za ulazak u Evropsku uniju, prenosi Tanjug.

Protiv bi bilo 36 odsto anketiranih, a 17 odsto ne bi ni izašlo na referendum.

Istraživanje sprovedeno na 1.010 građana telefonskim putem, u prvoj nedelji novembra, pokazalo je i da 60 odsto građana podrzava vojnu neutralnost Srbije, dok je za približavanje SAD i NATO-u svega sedam odsto.

KOMENTARI11 komentara

 1. Slobodanka says:

  Ne verujem u rezultate ove ankete. Šta to oni odmeravaju? Da li je Srbija dovoljno izmučena, prignječena, preumljena, iskvarena, raspamećena i neobaveštena? Da li će moći proći amputacija jednog i to većeg dela teritorije države tek za pokvarenu šargarepu a obećanu kao zdravu i još nedostižnu? Sve globalističke podvale su baš tako većeg formata da je objekt njihove prevare stanovništvo neke cele države i zato njihov plan na teritoriji te države medijski sistematski podržavaju kao prava stvar. Osvesti se narode. Ko mora i ko želi da ode da radi u inostranstvo platu će tamo dobiti za svoj uloženi rad. Zatim treba reći samom sebi STOP. Zbog toga što će raditi pa biti plaćen ne treba još kao poklon da im preda i čitavu državu i dedovinu.

  • Deda Micko says:

   Apsolutno me ne interesuje EU. Neka tamo ide Vucic sa svojom porodicom, ko mu brani.

 2. Velika Metla says:

  Ni jedan jedini %%% od 10% nije za članstvo u eu-rajhu! Ovo su notornme laži! Ja u mojem okruženju znam SAMO dvojicu koji su za,a i oni su za pod uslovom da Kosovo i Metohija ostanu u Srbiji! Meni je pun "vršnjak" zapadnjačkih laži i prevara! Ne postoji nijedan segment ljudskog života,a da se zapad u njemu ne služi lažima!

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  EU države same propadaju, Nemačka je hegemon i ona ekonomski pljačka sve ostale, to vidimo po nizu propalih EU država-Estonija, Hrvacka,Slovenija,Francuska,Italija,Bugarska,Grčka,Rumunija,Litvanija,Portugalija,Kipar,Valonija-Flandrija, UK je izašla...nismo ludi da u to ulazimo.

  • Kiki NS says:

   Ove ankete su polu nameštene. To kao kada bi pitao Džaku i Šekija ko je najbolji klub... Kada im treba pozitivan rezultat za EU onda anketiranih u urbanim delovima zemlje ( BG.NS,NI...) a kada im treba podrška režimu onda udare po selima na Jugu Srbije

 4. Rale says:

  Anketa je rađena po rarudžbini EUfanatika te su procenti nameštani po njihovoj meri...radio sam nekad sa tim mamlazima iz cesida dok mi se nije smučilo to njihovo prodavanje dupeta za espreso....nemaju ovi ,,rezultati " veze sa realnošću.

 5. Vesko says:

  47% nije polovina, koja bi bila potrebna na referendumu. Da li ste za ulazak u EU Rajh pod uslovom priznanja nezavisnosti Kosova, kako to Nemacki gadovi zahtijevaju ne bi preslo ni 30%.

 6. Neverni Toma says:

  Pitaj Muju, brata laživoga! Anketu sproveo CEAS Jelene Milić (NATO lobiste) i režimski Cesid koji je vodio Marko Blagojević do dovođenja SNS na vlast, plasirajući javnosti lažnu sliku reftinga ove stranke. Za one koje sećanje služi malo bolje ne zna se da li se više radovao pobedi SNS na izborima 2012.godine Marko Blagojević, Tomislav Nikolić (koji je maramicom brisao suze od sreće što je dočekao ono što nikad nije ni sanjao, Aleksandar Vučić ili Brisel, koji je Nikoliću uputio čestitku na izbornoj pobedi tri sata pre zatvaranja birališta. Iz agencije koja često objavljuju rezultate rejtinga stranaka zvali su i mene telefonom radi sprovođenja istraživanja reftinga stranaka, a prvo pitanje bilo im je:" Da li imate punoletne članove porodice sa završenom osnovnom školom, ili bez škole"? Kad sam im dao negativan odgovor zahvalili su mi se i prekinuli razgovor. To ukazuje koja je njihova ciljna grupa na kojoj zasnivaju rezultate istraživanja.

 7. raikkonen says:

  koje bljuvotine..NEK BUDE REFERENDUM PA BICE TIH 4.7%..bash onoliko koliko baulja po ulicama beograda..

 8. Slavko says:

  Da li vi mislite da je ovaj narod glup...??? Sve je provalio počev od 05 oktobra 2000 god.i dolaskom na vlast demokrata koji su pretvorili demokratiju u neviđenju pljačku i bogaćenje pojedinaca za nepunih 12 god. Ne treba nam takva Europa koja je pomogla da šiptariski-albanci dobiju drugu dražavu na Srpskoj teritoriji pored postojeće države Albanije. **NE TREBAŠ NAM EUROPO PUTUJ DALEK TI BIO PUT**

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *