ГРЕНЕЛ О ПРЕГОВОРИМА У ВАШИНГТОНУ

GRENEL O PREGOVORIMA U VAŠINGTONU

1 septembra 2020

Specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras da će u četvrtak u Vašingtonu tokom susreta delegacija Beograda i Prištine „na stolu“ biti samo jedna tema, ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druge teme.

„U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak“, rekao je Grenel u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.On je tako odgovorio na pitanje da li će jedna od tema predstojećeg sastanka delegacija Beograda i Prištine biti međusobno priznanje.

„To je jedan od problema sa kojima se stalno suočavamo – što javnost i političari gledaju samo jednostrano na ovaj proces“, rekao je Grenel.

„Videćemo šta će se desiti u petak, šta će se desiti u ponedeljak“, dodao je američki zvaničnik i istakao da je proces pitanje kreativnosti, a ne nauke.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Treba da im poklonimo Gazivode, inače neće imati ni vodu za piće ni za termoelektrane. A onda, da Grenelovom partneru, prodamo elektroprivredu i telekom Srbije za džabe. Svaki dogovor sa zapadom je na našu štetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *