ГРЕНЕЛ ОТКРИО: Ево чија је била идеја о размени територија

GRENEL OTKRIO: Evo čija je bila ideja o razmeni teritorija

19 juna 2020

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je da je ideja o razmeni teritorija potekla od bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalnda Trampa.

„Trenutno sam u drugačijoj poziciji zbog situacije koju je stvorio Džon Bolton, a koji se razlikovao od predsednika Trampa u odnosu na Kosovo i Srbiju. Sve vreme sam morao da se borim sa glasinama o razmeni teritorija, što nikako nije Trampova politika. Obe strane kažu da su to čule od Boltona“, rekao je Grenel u intervjuu za Foks njuz.On je kazao i da se sada bori protiv glasina koje su procurile zbog činjenice da je Bolton vodio svoju politiku, a nije zastupao Trampovu.

„Kada pristanete da radite za predsednika poput Trampa, koji je čovek koji želi da promeni Vašington, ne možete da se ponašate kao Džon Bolton. Ovo nije sukob demokrata i republikanaca, već rat između zvaničnog Vašingtona i ostatka Amerike“, rekao je Grenel.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Sam izraz „razmena teritorija“ je sporan, zato što nije tačan i nema nikave logike i istine. Treba da se kaže „predaja srpskih teritorija“. Šiptarima. Kako to zvuči: „Vršimo razmenu našeg Preševa za našu Mitrovicu“, glava boli. ……………Inače, prvi koji se zalagao za PODELU Kosova je bio Dobrica Ćosić, u ono vreme kada je bio u kandžama Svetozara Stojanovića, odnosno pod njegovim političkim starateljstvom. Dr. filozofije i satanizma Svetozar Stojanović je demantovao da je član satanističke sekte Sun Mjung Mun – ekspozitura Beograd, 1992.godine. ……………Jedan od srpskih političara koji se danas zalažu za PODELU Kosova je komuno-socijalista Ivica Dačić. Sada uoči izbora nemojte da ga pitate o tome, zato što je zauzet srbovanjem, što radi uvek uoči parlamentarnih izbora. ……………Inače, biće veselo kada na graničnom prelazu „Bujanovac“ šiptarski carinici budu pretresali automobile srpskih turista. Kad voljim – voljim. Kad ne voljim, onda koljim.

    • Slobodanka says:

      Šta će sad ponuditi u Fašingtonu s obzirom na ovu Grenelovu izjavu? Da li u najnovijoj varijanti otpada "razmena teritorija"? Sve detalje ponude to nećemo tako brzo saznati jer u pitanju je predlog iz moćne države koja se dosadašnjoj praksi pokazala kao ubedljivo najveći neprijatelj Srbije. Takodje izmene u američkim stavovima mogu da poljuljaju dosadašnju Vučićevu politiku. ... Da li je Bolton uneo kamenčić razdora medju zapadnim saveznicima? Ne verujem da mu je to bio cilj, nego držao se da je SAD vodeća sila i moguće je da je želeo da se već jednom okonča problem nepriznatog deteta Kosovo od strane silovane majke Srbije. Faktički zapad pod vodjstvom SAD vlada Kosovom* kao sa svojom teritorijom već dve decenije. Igranje sa razmenom teritorija jeste napravilo nekakav razdor medju saveznicima, ali postići konačno priznanje Kosova od strane Srbije puno je važnije nego stav tamo neke Nemačke po tom pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *