ГРЕНЕЛ УДАРИО ЖЕСТОКО ПО ШИПТАРИМА: Захтев који их доводи у незавидан положај!

GRENEL UDARIO ŽESTOKO PO ŠIPTARIMA: Zahtev koji ih dovodi u nezavidan položaj!

16 maja 2021

Bivši izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel postavio je pitanje predsednici i premijeru privremenih institucija u Prištini, Vjosi Osmani i Aljbinu Kurtiju zašto nisu osudili napade ekstremističke organizacije Hamas na Izrael.

Grenel ih je putem Tvitera pitao zašto nisu osudili raketne napade Hamasa na Izrael.Prethodnih dana, od kad traju sukobi između Palestine i Izraela, sa Kosova su uglavnom stizale reči podrške za palestinski narod, preneo je Kosovo onlajn.

U Prištini je održan i protestni marš kao vid podrške građanima Palestine.

Direktor za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela i ambasador te zemlje u Severnoj Makedoniji Dan Orijan izjavio je juče da njegova zemlja očekuje od Prištine da osudi napade palestinskih militanata na izraelske teritorije, prenela je prištinska „Gazeta ekspres“.

Orijan je za T7 rekao da Izrael smatra Kosovo bliskim prijateljem i da bi trebalo da osudi napade Hamasa.

Izrael je posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, septembra prošle godine, priznao tzv. Kosovo.

KOMENTARI8 komentara

 1. Si Ju Leter Aligeder says:

  Eto vam dragi šiptari sada će da upravlja neko drugi sa vama protiv vaše volje, a srbi vam bili loši? E, jadala, jadala. Sve će se to videti o pravednom Božijem carstvu.

 2. Archelay says:

  Sada ocekuju legitimitet svog stava kod svog nadleznika.Tek toliko da se zna ko je gazda.A,ko zna.Moze da se desi da je kriva Makedonija ili,recimo Japan,za taj rat.

 3. Gardista says:

  Treba napujdati zidove na siptare, dosta je Srbin glavu gubio.

  • Srbija Cveta says:

   Ješe su momentalno jako napujdani na brdo Morija i Al Akšu, tu treba da obnove svoj jerusalimski hram na mesto ovog islamskog. Jerusalim je ponovo dobio status glavnog grada još samo hram da mu obnove a to je na Moriji. Provokacije su uspele NejtanJahu će sada da sprži pojas gaze, (napalm bomba decu prži). A što se tiče odnosa sa šiptarima, obezbedili su im mesto u ambasadi u Jerusalimu, možda tamo zacare Kurtija ili JafJagu. Vuči je blagoslovio prijateljstvo Izraela i Kosova, i time dao signal da oni mogu povući nepriznavanje Kosova u priznavanje, dok se Dači istovremeno trudio da Papua sa Nove Gvineje povuče priznanje Kosova što ovi i jesu uradili samo što je između te dve države razlika kao nebo i zemlja u odnosu na političke uplive i uticaje. Dakle džaba ste krečili druže Dači vaša nastojanja su urodila plodom samo za to da se sankcioniše sever Kosova i da srbi tamo postanu još veći mučenici. Hvala Srbijo!

 4. Beli Orao says:

  Ovo je odlična vijest , bravo za šiptare , šta da podržavaju jude kad su i tako genocidni , naučili od Hitlera pa u praksu sproveli od 47-48 godine . A Grenel svira u flautu rado !

 5. persida says:

  Ne kritikujte Siptare, to su jewvrejska najmilija braca. Joj Siptari na sta ste vi spali.

 6. Milan says:

  Kvazidržava Kosovo je čedo SAD i NATO-a. Nastala je u geopolitičkom i strateškom interesu SAD. Sila koja kontroliše prostor u truglu Kosovska Mitrovica- Sofija- Skoplje ona zapravo kontroliše ceo Balkan. Razmenom naše za naše, četiri severne srpske opštine za Medvedju-Bujanovac-Prešovo, Amerikanci bi samo bolje popunili taj prostor. U isto vreme kad se gradi krak koridora 10 od Niša ka Preševu ka makedonskoj granici, i to zaduživanjem Srbije dakle o našem trošku, on nudi da taj deo puta bude pod direktnom kontrolom Kosova*, dakle SAD i NATO-a. Takodje savremeni autoput koji se gradi od Merdara, preko Kuršumlije i Prokuplja do Niša služi boljem povezivanju celog ovog prostora za NATO sa natovskom Bugarskom, pa još i bolju kontrolu koridora 10 u severnijem delu. Taj put po izlasku sa Kosova* najpre ide pored i preko reke Kosanice, tu je rodni kraj srednjevekovnog srpskog viteza Kosančić Ivana. Zašto je on i ne samo on, poginuo za odbranu Kosova, ako se sad i njegov rodni kraj prepušta stranom okupatoru? Idemo još dalje u prošlost. Podigao je spomenik Stefanu Nemanji, koji je svojevremeno od vizantijskog cara kao vazal dobio Dubočicu kod Leskovca sa zadatkom da brani taj put od osvajača u interesu srpske države i u interesu Vizantije. I nekadašnji trud Stefana Nemanje ovim odbacuje, uzalud je spomenik.

 7. Milan says:

  E sad odgovara nam što i lideri Kosova prave budalaštine time što sad odstupaju od interesa SAD jer dozvolili su miting podrške Palestini, a ne bratskom Izraelu. Amerika je dosad mogla da računa da na otetom KIM ima prijateljsko okruženje Šiptara, ali da li to prijateljstvo imaju ako ovi ipak podržavaju Palestince. Miting može da bude samo izduvni ventil bez dubljeg značaja, ali ako se nastavi miting po miting u istom duhu, na kraju biće da Amerikancima nema mesta na KIM-Kosovu*.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *