ГРЕНЕЛ: Желим да обновим зграду Генералштаба у Београду

GRENEL: Želim da obnovim zgradu Generalštaba u Beogradu

13 februara 2021

Nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za tzv. Kosovo Ričard Grenel izjavio je da je i dalje fokusiran na ekonomsku i političku pomoć Balkanu, iako više nije u aktivnoj državnoj službi.U intervjuu za današnji beogradski Blic, on je istakao da je posebno angažovan na pronalaženje partnera koji bi pomogli da se obnovi zdanje Generalštaba u Beogradu, teško oštećeno u NATO bombradovanju 1999.

„Ta zgrada podseća ljude na prošlost, a ne na sadašnje prijateljstvo Amerike i Srbije i zajedničku budućnost“, ukazao je Grenel

On je ocenio da je Srbiji mesto u Evropi, kao i da zaslužuje brži put ka članstvu u EU.

„Ja verujem da Srbiji to nije potrebno, ali Evropljani bi trebalo da žele Srbiju, koja je živa, moderna, velika, napredna i ispunjena vrednim i lepim ljudima“, rekao je Ričard Grenel.

KOMENTARI7 komentara

 1. Vreme says:

  Da li mu je to u secanju ostalo dobra srpska budza ili bulja

 2. Rista says:

  Srbija ne sme dozvoliti da nam bacaju prašinu u oči i uništavaju spomenike i sećanja na tragedije kroz koje je Srbija prošla. Zgradu Generalštaba treba konzervirati u stanju u kakvom je i proglasiti istorijskim spomenikom. Neka bude jedinstven spomenik sećanja na zločine Amerikanaca. A Grenel se sprema za neka buduća kandidovanja u Americi, praveći od naivnih Srba prijatelje Amerike. Bili smo, pobogu. Srušili su naše prijateljstvo ubijajući nas i rasturajući našu državu. To što Grenel priča uopšte nije prijateljstvo prema Srbiji, nego iz ličnih interesa i Grenela i Amerike. Srbi treba da cene Rusku pomoć, između ostalog i za Hram, a ta pomoć je stigla bez bombi. Nadam se da je Srbima ipak preostalo dovoljno ponosa, nadam se da nisu uspeli baš toliko da isperu mozak Srbima i da će Srbija ovako nešto odbiti. To je samo mazanje očiju i prodavanje magle. Kako bi bilo da nam obnovite onu drugu zgradu koju ste nam srušili a zove se KiM?

 3. Za Srbiju says:

  Beži bre! Lepo si nam već zabio noževe u grudi Vašingtonskim sporazumom, tako kvarno i odvratno. Daleko ti kuća od nas. SAD je u vrhu naših neprijatelja.

 4. Miraš says:

  Posle američke obnove našeg Generalštaba koji su bombardovali Amerika i NATO, i još da vulence potpiše sporazum o normalizaciji odnosa (čitaj priznanje Kosova) e onda mogu i Srbiju da uvedu ne samo u EU nego prvenstveno u NATO. Njih interesuje samo njihovo širenje i osvajanje novih teritorija, pohod za pohodom.

 5. Čist je ko Suza says:

  Ta zgrada je još uvek radioaktivna majmune jedan, a trenutno je spomenik onome šta ste učinili i to će biti za vijek vjekova, nemaš ti šta da obnavljaš, to su trebali Milošević, Koštunica, Nikolić i Vuči, da ne kažem i onaj pevač Dači. Da su dali Palmi da bude gradonačelnik on bi tu odavno napravio nešto korisno.

 6. Suverena says:

  Ameri nisu razumeli s kim imaju posla i zavrsice kao i Hotler, Habsburgovci i Turci - ima da ih nema. Pre toga, moraju da nose svoje radioaktivno djubre na mesec, jer imaju tehnologiju za to! Da se nateraju da priznaju zlocin i da plate!

 7. Ivke says:

  Ta zgrada podseća ljude na prošlost i tako mora i da ostane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *